25 i 26

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
pietruh
Pad12

[soundcloud]https://soundcloud.com/beoiks/25-boox[/soundcloud]
[soundcloud]https://soundcloud.com/beoiks/26-boox[/soundcloud]
Przy numerku 25 zrobiłem kolejne podejście do sampla który ostatnio tak wam się spodobał :D
We can play in the graveyard
Dream about joining in
DonPadzior
Admin

25 - za gęsto ten clap - jest po prostu za niski żeby występować tak często - zpitchuj go trochę w górę lub jeśli ci się podoba jak jest to zmień trochę pattern clapów. Momentami brakuje mi gdzieś jednej stopy i(gdzieś podświadomie czekam na !@#$%^&* stopy która...nie wchodzi np 0:26). Pomimo że numer ma potencjalnie fajną teksturę to brakuje czegoś melodycznego co ten numer poprowadzi do przodu, nie piszę tu o jakimś !@#$%^&* pianinie aka Leszek Możdżer ale jakichś którkich samplach które nadałyby mu jakieś melodyczności...

26 - Już ci pisałem na FB - Sub Bass = niedobrze - im mniejsza częstotliwość tym mniejsza kierunkowość i melodyczność, ten sampel prosi sie o jakiś normalny bas który poprowadzi ten numer...ja nie chcę czuc tego basu....ja chcę go słyszeć :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
pietruh
Pad12

ok z tym 26 popracuję mistrzu :) dzięki :P
Dream about joining in
dudi
Pad16

25 - prawa ręka prawej ręki co ręka rączkę myje rzekła wszystko w temacie, ale od mnie na stojąco brawo za WRESZCIE INNE BĘBNY! Sampelki naprawdę fajne, jakbyś dał jeszcze jakieś smaczki to naprawdę tym bitem byś zaskoczył panie samego szatana.

26 - a tu standard... wróciłem do pierwszego :D (co jest w sumie pozytywną kwestią zważywszy, że wrzucasz chyba każdy bit po kolei ;> a wiadomo, że nie każdy przypasuje). U mnie przynajmniej połowa projektów zostaje w szarej strefie CFki :P W testamencie napiszę jednak żeby po śmierci nie robili mi przypału i nie wydawali ich jak to się dzieje np. u J Dilli :)
piotraz
Pad6

25 - jestem zaskoczony, w sumie to mi się podoba, ale tak jak Totepady wspomniał, tego clapa za dużo troszkę. No i może trochę za nudno jak na dwie i pół minuty, ale idzie to w dobrą stronę :)
26 - Tutaj już słabiej, nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jest jakaś pustka, którą trzeba czymś wypełnić. Mało płynny, tak bym to określił :D
https://soundcloud.com/createdinmind" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
pietruh
Pad12

dudi wrote: zważywszy, że wrzucasz chyba każdy bit po kolei ;>
aaa zdziwię cię bo nie :)
Jest nawet dość sporo rzeczy które z CFki nigdzie się nie wybierają :)
po za tym dzięki :P wiem co jest na rzeczy i co zmienić
Dream about joining in
dudi
Pad16

sugerowałem się numerkami :)
b0b
Pad7

Ziooom dobre biciwa :D Mi to nawet ten drugi się bardziej podoba od 1 :D
pietruh
Pad12

b0b wrote:Ziooom dobre biciwa :D Mi to nawet ten drugi się bardziej podoba od 1 :D
mi terz
Dream about joining in
Post Reply