problem z abletonem

Dosłownie wszystko na temat Abletona.
Post Reply
Leonidaf
Pad1

otóż chciałbym przeżucać,zgrywać tracki z mpc do abletona przez interfejs scarletke 2i4(przyznam się,że odłuższego czasu mam z tym problem i odstawiłem to cacko w kąt). Niewiem czy to dobrze,ale podłączam jack'a 6,3 w mpc PHONES i drugą końcówką do GAIN 01?(jeśli źle to robie to mnie !@#$%^&*)w każdym bądź razie sugerowałem się tutorials'ami z oficjalnej strony Ableton Live.Po obejrzeniu filmiku stosując się do wskazówek na początku klikałem muszką na okienku File i właczałem New Live Set,choć teraz wydaje mi się to bezsensowne,gdyż kolejny filmik ukazuje inną opcje to znaczy okienko Create i aplikujesz Insert Audio Track(and now at the moment I'm confused).I nie ukrywam,że coś popier....em C=( nie wiem pourquoi? wogóle na samym początku pojawia się u mnie,aż tyle kolumn z MIDI z AUDIO ? po naciśnięciu Show/Hide IN/Out Section?Dzisiaj próbowałem zgrać track z mpc do abletona i słyszałem go w jednym monitorze i na domiar złego jeszcze odtwarzał się w lapku razy twice :wtf: Co najgorsze to na kanale 2 Audio,4 Audio i 5 aplituda(o ile dobrze sie wyrażam?) wyłapuje dźwięk po mimo jakiegokolwiek odpalenia track'u (zachowuje się tak jak microphon)

dalej:
w opcjach configure...preferences w dziale/Audio (jest coś takiego) :
! to route audio into Live,select an audio driver and an audio driver and an audio input device.
you can then configure the individual inputs using the input Config button.

! Driver Type : MME/Direct X
! Audio Input Device : Wejscie liniowe(Scarlett 2i4 U Wave
Audio Output Device : Wyjscie liniowe (Scarlett 2i4 U Wave
!Channel configuration : Input config output config

czy ktoś wie o co cam an ? pomóżcie... tres s'il vous plait.
rebib
Pad4

Musisz mieć kabel 2xjack/2xjack 6,3. Do mpc out wpinasz i do dwóch inów w focusrite.
https://soundcloud.com/rebib" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/pages/Rebib/362316280508789" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Leonidaf
Pad1

dzięki za rade.Ale już się z tym ogarnąłem (musiałem więcej poczytać) :D :D :D
Post Reply