Problem Slicex + Pady !
- GalAnoonim
- Pad1
Siemanko otóż , że chcę się w końcu pouczyć robić cokolwiek na padach postanowiłem , że wezmę sampel z poradnika potne go tak i pouczę się
Ale dobra mniejsza z tym mój problem tkwi w tym jak zrobić żebym automatycznie w slicexie miał przypisane pady do markerów ?

- DonPadzior
- Admin
Pady są automatycznie przypisywane i jeżeli klepiąc w pady nie słyszysz rezultatów to znaczy że działasz nie na tej oktawie co trzeba.
jest kilka dróg do skorygowania tego:
1. zmień bank padów w kontrolerze (w99% rózne banki odpowiadają róznym nutom )
2. zmień root note we wrapperze w zakładce "misc" zaznaczając "enable main pitch" i "add to key"
3. zmień nutę każdego slice'a ręcznie klikając na tą małą klawiaturke na dole i zaznaczając "assign current region to this key"
4. zmień nutę kazdego slice'a ręcznie klikając na Region Settings ---> Trigger Note.
Ogarniętości życzę i poprawnego zrozumienia tego co kryje się pod klawiszem F1

jest kilka dróg do skorygowania tego:
1. zmień bank padów w kontrolerze (w99% rózne banki odpowiadają róznym nutom )
2. zmień root note we wrapperze w zakładce "misc" zaznaczając "enable main pitch" i "add to key"
3. zmień nutę każdego slice'a ręcznie klikając na tą małą klawiaturke na dole i zaznaczając "assign current region to this key"
4. zmień nutę kazdego slice'a ręcznie klikając na Region Settings ---> Trigger Note.
Ogarniętości życzę i poprawnego zrozumienia tego co kryje się pod klawiszem F1

I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.