Witam mówią mi szary wraz z ekipom tworzy Świerza grupę rapowa MaSiE Squad
dostaliśmy propozycje wydania legalnego albumu tylko nie mamy bitów wszystkie które mieliśmy są kradzione
jak możecie pomóżcie coś
wysyłać możecie na adres szarydzieciak@o2.pl pozdrawiam masie
Dobra, a co dasz od siebie w zamian?? Noooooo i cóż to za propozycja legalnego materiału. Skoro to legal, to ile dacie za bit?? Nie, nie czekaj... Może na początek to pokażcie co pptraficie..
Dla formalności wtrącę się na tym etapie rozmowy, żeby całe zagadnienie nie zostało źle odebrane przez autora tematu. Powyższe wypowiedzi nie mają na celu zmieszania z błotem nikogo, mają na celu uświadomienie, że coś jest "nie tak" i nakierować jak to powinno działać, bo:
- prosząc o bit (pomijając perspektywę legalnego albumu) pasowałoby pokazać co się umie, opisać jaki styl się potrzebuje/preferuje, jakie tempo jest potrzebne, etc.
- pisząc, że chce się wydać legal (jeśli to prawda) i będzie się na tym zarabiać warto byłoby choć zaproponować dogadanie się finansowe
- i ostatnie, ale być może najważniejsze - warto byłoby przygotować taką wiadomość/post, która byłaby zgodna z zasadami poprawnej gramatyki i interpunkcji, bo osobiście mam wrażenie, że nie ma żadnego legala, a autor jest początkującym raperem, który liczył, że (dosłownie) wyłudzi tłusty bit od jakiegoś naiwnego producenta szukającego szybkich fejmów. W dodatku zastanawiam się jaki wariat oferuje legalne wydawnictwo grupie, która nie ma ani jednego własnego kawałka, czym on się tak zachwycił?
A! Mam nadzieję, że znajdziecie również managera, bo pisząc w ten sposób notki prasowe każdy szanujący się redaktor zakończy czytanie po pierwszych kilku wyrazach (o pierwszym zdaniu nie mówię, bo cała wypowiedź została podana w jednym zdaniu).