W jaki sposób obszedłeś wersje demo?
Nie obszedłem. Pozbyłem się szumu

Już tłumaczę. Posiadam karte RME MULTIFACE 2, gdzie mam do dyspozycji 8 wyjść analogowych, 8 ADAT i 1 SPDIF. Nie znam się za bardzo ale są to chyba wyjścia "PLAYBACK" (nie chodzi mi o wyjścia fizyczne) w mikserze karty/interfejsu. Z tego co kojarzę inne modele RME też mają podobny mikser.
Zauważyłem, że szum w MPC SOFTwarze (pojawiający się po około 5 minutach w wersji demo) pojawia się u mnie na czterech kanałach stereo "PLAYBACK" analogowych i jednym SPDIFie w karcie muzycznej (10 kanałów mono).(Oczywiście mam ustawione sterowniki mojej kary muzycznej). Ale za to nie pojawia się na 4 stereofonicznych ADAT

W sofcie RENa kieruję w "track mixserze" wszystkie traki (track 1,2, 3 itd) na wyjście (output) jednego z moich czterech, wolnych od szumu kanałów ADAT , a na zaszumionych kanałach wciskam MUTE i szum znika

Co prawda dalej nie można zapisać projektu, ani odsłuchiwać sampli w bowserze mpc i "sample edit" (z nich wychodzi dzwięk na kanały zaszumione, które są wyciszone) ale można się trochę pobawić i poznać bardziej soft bez szumu
Sorry jak trochę zamotałem, ale to już taka godzina

Polecam pokombinować jak macie interfejsy WIELOKANAŁOWE a jesteście ciekawi softa
Ja już coraz bardziej skłaniam się ku RENowi. Pora pogonić 4k. Kiedyś miałem 2500 które zamieniłem na 4k i choć ma więcej funkcji, to moim zdaniem pracuje się mozolnie a te wszystkie fukcje EXTRA i tak się nie używa, bo w DAWIE wszystko wygodniej

Chyba, że ktoś gra LIVE ACTy to może się przydać...
Pytanko jeszcze do KAIXERa. Rozumiem, że WIN 7 64 BIT ? I około ilu VST możesz zapiąć zanim zacznie się flustrujące i niszczące wyobraźnię "PYKANIE PROCESOROWE" ?