Witam, mam w planach zakup sprzętu do tworzenia bitów do 950 zł, brałem pod uwagę MPC 500, Akai MPK 25 oraz AKAI MPK MINI aktualnie nie wiem co mógłbym znaleźć w tym przedziale cenowym i zwracam się do was z prośbą pomocy wyboru sprzętu będę bardzo wdzięczny
Ziom, pierd*l prezydenta, policję, polityków
Bo nikt nie wsadzi Cię tu za robienie bitów
Sznyps wrote:Oczywiście, że wolę na urządzeniu, na kompie mi nie wygodnie
A próbowałeś kiedyś na urządzeniu? Bo to jest kompletnie inna bajka niż na kompie. Są ludzie, którzy próbowali się przesiąść z PC na MPC i nie dali rady, zupełnie inny workflow. Ale są i tacy, którzy przesiadkę uważają za zbawienie.
Zasadniczo, jeśli lubisz widzieć co robisz i chcesz pracować oczami tak samo jak uszami, to nie pchaj się w hardware. Jeśli obraz cię - tak jak mnie - rozprasza przy robieniu muzyki i chcesz się skupić tylko na dźwięku, to przesiadka może zdziałać cuda.
wybrałbym (osobiście!) coś z midi, a jeżeli ci na tym nie zależy to M-Audio Axiom air Mini 32
A z midi to np. Alesis q25 / Q49, MPD 24 - takie przykłady
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Pady są stworzone aby NAK*RWIAĆ, także możesz być spokojny dopóki nie zaczniesz uderzać młotkiem . Miałem okazję używać różnych MPDziaków, mam znajomych którzy go używają i chwalą sobie bardzo. Jeden ziomek ma MPD 24 od 3 lat, kupił używkę, a do tej pory mu służy i ma się dobrze