Siema chopacy!
Mam cholerny problem z cholerną kością ram (dalej ), tak więc nic innego nie pozostało mi czego nie uczyniłem oprócz przeinstalowania os-a na starszy. Szukałem po necie ale no nie mogę znaleść. Jedyny trop to, że 1.13 był wcześniej . Z góry dzięki za pomoc
os 1.13
-
- Pad2
Wiesz Dudi, nie koniecznie za długo - kiedyś odsyłałem do nich interfejs po miesiącu, bo okazało się, że outy były uszkodzone - całość hulała na usb, więc do póki nie potrzebowałem outów na gig to się nie zorientowałem, bo korzystam z wyjścia słuchawkowego do odsłuchu - zadzwoniłem do nich, powiedziałem o co chodzi, pomarudziłem i kazali podesłać. W zwrotce dostałem nowy interfejs w ciągu tygodnia plus całkiem fajny press pack i jeszcze zadzwonili, czy wszystko ok tym razem.dudi wrote:To za długo jak na zwrot Ale zadzwoń, spytaj, powiedz, że walczyłeś z tym, ale musi po prostu nie działać. Ja nigdy z djshopem problemów nie miałem, zawsze wszystko załatwiam na szybko i bezboleśnie.
- dudi
- Pad16
Za późno bo co do zasady od umowy zawieranej na odległość (czyt. przez Internet, telefon) może odstąpić każdy konsument w terminie 10 dni od jej zawarcia. Tyle daje prawo, a dłuższy termin na zwrot/wymianę może dać ci już tylko konkretny sprzedawca i nie możesz tego od niego wymagać. Niemniej wiem jak mnie współpracuje się z djshopem, dlatego oponowałem za kontaktem z nimi, tym bardziej, że ta kość to grosze i nie będą raczej tracić klienta z powodu kilku złotych za kostkę ramu + przesyłka
Co do zmiany systemu to nic to nie da. Najbardziej prawdopodobne że dostałeś uszkodzoną pamięć. Jeżeli masz możliwość sprawdzenia na innym sprzęcie to zrób to będziesz wiedział czy to wina pamięci czy mpc.
Możliwe przyczyny:
1. Niekompatybilny ram.
2. Uszkodzony ram.
3. Uszkodzony slot na ram.
4.Uszkodzony sampler MPC.
Możliwe przyczyny:
1. Niekompatybilny ram.
2. Uszkodzony ram.
3. Uszkodzony slot na ram.
4.Uszkodzony sampler MPC.
-
- Pad1
Hah djshop napisał mi, że dziwne ale kość która miała "być sprawdzona" nie działa. Przynajmniej oddali hajs
Byłem dzisiaj w serwisie komputerowym i testowałem kilka kości. Wszystkie miały takie same specyfikacje (czy jak to sie nazywa) ale jak wkładałem te dwustronne wyskakiwało soddim test leciało sobie 4x do 100% i wyskakiwało memory problem. Na końcu wsadziłem 128mb jednostronną i bez testów od razu zadziałała (dałem 20 zł koleś jakiegoś starego laptopa rozwalał) Mam 12min nagrywania mono ale to mi wystarczy. I pomyśleć żem tyle sie naszukał, a tu sklep 500 metrów od domu
Cieszcie się moją radością
Byłem dzisiaj w serwisie komputerowym i testowałem kilka kości. Wszystkie miały takie same specyfikacje (czy jak to sie nazywa) ale jak wkładałem te dwustronne wyskakiwało soddim test leciało sobie 4x do 100% i wyskakiwało memory problem. Na końcu wsadziłem 128mb jednostronną i bez testów od razu zadziałała (dałem 20 zł koleś jakiegoś starego laptopa rozwalał) Mam 12min nagrywania mono ale to mi wystarczy. I pomyśleć żem tyle sie naszukał, a tu sklep 500 metrów od domu
Cieszcie się moją radością
- dudi
- Pad16
Ja bym wyciągnął ten ram i pogonił za gruby hajs 16 mega to naprawdę bardzo dużo. Tak w zasadzie powiedz mi ile razy już zapchałeś tą pamięć do tego stopnia, że ci brakowało miejsca? Przecież to jest kilka minut samplowania.
A tak teraz jeszcze dopatrzyłem się, ze napisałeś, że masz 12 minut w mono przy kości 128mb? Niemożliwe, chyba że widzi ci tylko połowę, bo przy max ramie w mono są 24 minuty, ale jednostronna kość (tak jak u mnie) powinna dawać całość
A tak teraz jeszcze dopatrzyłem się, ze napisałeś, że masz 12 minut w mono przy kości 128mb? Niemożliwe, chyba że widzi ci tylko połowę, bo przy max ramie w mono są 24 minuty, ale jednostronna kość (tak jak u mnie) powinna dawać całość