Co dokładnie robi ta funkcja? Przewertowałem search'em manual w pdf i nic nie znalazłem na ten temat. Generalnie podstawowa kwestia dla mnie jest taka, że robi to dokładnie to samo, co 16 levels tylko we wszystkich 4 bankach. Ale skoro tak, to musi to służyć do czegoś jeszcze? Jakieś połączenia MIDI coś? Ogarniał ktoś ten temat i jest mnie w stanie nakierować cóż to za magiczna opcja?
Czy doszukuję się czegoś, czego nie ma, a to po prostu "rozbudowana" opcja 16 levels (czyt. 64 levels)?
Auto chromatic assign
- DonPadzior
- Admin
rozkłada sample na wszystkich padach zmieniając ich pitch - sposób przydatny do tworzenia instrumentów...
ściągnij sobie addendum do manuala z akaipro.com
ściągnij sobie addendum do manuala z akaipro.com
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- dudi
- Pad16
A widzisz, któregoś razu miałem pobrać i zbadać co tam jest, ale wyleciało mi całkowicie z głowy.
Teraz rozumiem to tak, że mogę przy połączeniu np. z jakimiś klawiszami złapać jeden dźwięk, który automatycznie rozłoży mi to na 64 pady/klawisze. Czyli w sumie zrobi się to samo co przy użyciu 16 levels, z tym, że mogę tak zrobić nowy program z dźwiękiem we wszystkich 4 bankach.
Mogę sobie również zgrać jeden dźwięk z jakiegoś DAWa, wrzucić na to i utworzyć program?
Jeśli dobrze rozkminiam, to czy są jakieś wady i zalety takiego tworzenia instrumentów w stosunku do np. tego co ostatnio kombinowałem ze zrobieniem swojego programu na np. 2 banki z 6 dźwięków? Czy po prostu są to metody zamienne, a wręcz auto chromatic zrobi to co chciałem na szybkości i z jednym dźwiękiem?
Teraz rozumiem to tak, że mogę przy połączeniu np. z jakimiś klawiszami złapać jeden dźwięk, który automatycznie rozłoży mi to na 64 pady/klawisze. Czyli w sumie zrobi się to samo co przy użyciu 16 levels, z tym, że mogę tak zrobić nowy program z dźwiękiem we wszystkich 4 bankach.
Mogę sobie również zgrać jeden dźwięk z jakiegoś DAWa, wrzucić na to i utworzyć program?
Jeśli dobrze rozkminiam, to czy są jakieś wady i zalety takiego tworzenia instrumentów w stosunku do np. tego co ostatnio kombinowałem ze zrobieniem swojego programu na np. 2 banki z 6 dźwięków? Czy po prostu są to metody zamienne, a wręcz auto chromatic zrobi to co chciałem na szybkości i z jednym dźwiękiem?
- DonPadzior
- Admin
...zrobi to co chciałeś na szybkości i z jednym dźwiękiem
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
Czasami warto....jeden dźwięk przeniesiony o powiedzmy 2 oktawy w górę nie brzmi zbyt naturalniedudi pisze:No to trzeba było tak od razu, co się będę pier*olić z kilkoma dźwiękami haha