Siemanko ludziska
Otóż rozglądam się ostatnio za jakąś mpc'tką a że środki okrojone to grubo zaczynam myśleć nad mpc500... moje zapytanie do was jest następujące: Opłaca się kupić używkę? Wiem że chodzą po dziewięć stów kiedy nowe grubo ponad kafla. Jestem też świadomy że zależy jeszcze na jaką aukcję się trafi i czy ktoś shit'u Ci nie wciśnie. Ktoś z was już wchodził w taki używany sprzęt? Może ma ktoś do opchnięcia? Z góry dzięki za info. Pozdro
Pokaż mi choć jedną nową 500 zią, bo ciekaw jestem gdzie takie widujesz, skoro już nigdzie ich nie ma?
A odpowiadając na pytanie to pewnie, że warto wyłapać ten model, sam kiedyś miałem i zabawka przednia.
Nie ma nic o dostępności także trochę zdezorientowany jestem ale jest np. w tym sklepie: http://www.musicexpress.pl/6285-akai-mp ... i-usb.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow ... i w kilku innych na ceneo ...
Jakieś stare linki. Skończyli produkcję i wszystko poschodziło z magazynów już w zeszłym roku. Zostaje tylko zakup używeczki na jakimś serwisie aukcyjnym/ogłoszeniowym albo u nas na forum.
U mnie leży mpc 500, z ramem 128, cf od akai i cf 512mb, pady smigaja jak nowe i reszta przyciskow takze. Ale jedna stópka, ta gumowa od spodu sie odkleiła i przykleilem taka randomowa biała ze sklepu i nie buja jak rzniesz w pady. ALE, tak kabel od zasilacza potrafi przerywac, nie wiem ile kosztuje ale mysle, ze do stowki to nie dobije. A jak wkładalem pamiec ram to peklo mocowanie ale usztywnilem folia i juz bez problemu dziala, pewniak. Nie chcialem, sprzedawac i nie musze ale jak bys byl zainteresowany to sie dogadamy, ze wezmiesz na testa czy cos tam, na mejla napisz jak bys byl zainteresowany xoludus {[at]} gmail dot com lub prv ale szybciej na poczte odpowiem. A komorki nie posiadam, tka wyszlo :]
p.s. dorzucic moge korga takie malutkiego do efektow, nie pamietam nazwy i ceny ale bym to ogarnał. dziala wszystko spoko, tylko raz go rozkrecalem z ciekawosci ale skrecilem spowrotem. "Panie niemiec plakal jak sprzedawal" ale nie bede wciskal kitow
Niech MOC energicznie będzie z wami, nocami & dniami! https://soundcloud.com/xoludus" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
xoludus wrote:(...) ALE, tak kabel od zasilacza potrafi przerywac, nie wiem ile kosztuje ale mysle, ze do stowki to nie dobije.(...)
Chopie taki kabelek to se można spokojnie w domu naprawić (wiem bo mój szlag trafił od wyginania ) a nowy zasilacz 12v stabilizowany ze zmiennym natężeniem i zmiennymi końcówkami to 20zł. Tak więc 100zł to wpiźdźiec za dużo, a tak nawiasem mówiąc gdybym nie miał już MPC chyba bym sie skusił
P.S.
Kupował ktoś zasilacz do MPC 500, bo na panelu mpc jest narysowane, że "minus w plusie" patrzyłem na necie i w innych też tak jest. Kupiłem taki zasilacz i prąd źle poszedł, obsrałem sie w ch*j bo nie działała (MPCtka) ale rozkręciłem go i tylko diode przelutowałem bo spaliło. Nie wiem czy u innych też tak jest ale moja rada przed kupnem poproście koleśia żeby wam to sprawdził multimetrem
ja mam nasprzedaz mpc 500 za 880zł z pamiecią ram kablem midmate II 2 karty cf jedna 128MB a druga 1gb do tego zasilacz instrukcje, kabel usb pudełko tylko brak styropianu w ktorym mpc było zapakowane.
Ziomy sorencje że nie potrzebnie fatygowałem ale w sumie nie dawno udało mi się zakupić mpc 2k od ziomka na mieście... pełen spontan także jeszcze raz sorencje
dudi wrote:No to panie gratuluje zakupu Floppki czy zipy? Jak ci się przesiadło z kompa?
Floppki ... Ciężko się przyzwyczaić do tego że nie widać pętli na monitorze ... Mam nadzieję że jak się pobawię jeszcze dłużej to zacznę ogarniać ... Dziękówa