Preset basu.

Wszystko wiadomo - szukaj, pytaj, udostępniaj wtyczki i presety.
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3

Siemanko Ludziska!
Macie jakieś ciekawe preseciki basu? Obojętne do jakich wtyczek(choć nie powiem że na rękę byłby mi presety do Harmlessa ;> ). Z góry dzięki...Piss Yo :D
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
basydlakasy
Pad1

Myślałem że takie pytania to nie padają...
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Po to taki dział żeby padały. Choć nie popieram takich działań, to why not jeśli komuś ma to w czymś pomóc.
basydlakasy
Pad1

No w sumie jest, ale takie prowadzenie za rączke nie zrobi z niego muzyka... Praktyka czyni mistrza...
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Mnie waść nie musisz tego tłumaczyć. Prawda jest taka, że idealnych ustawień basu pasującego do wszystkiego i tak nie ma, więc to może po prostu w celach poglądowych, może jako starter. W końcu, kto pyta nie błądzi.
basydlakasy
Pad1

No właśnie taka sama myśl przyszła mi do głowy... co komuś z presetu skoro każdy bit potrzebuje zagrania basu na inny sposób ;) Poza tym jest dział wtyczki, w którym podałem vst od basu, nawet chyba darmowe...
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

No jest :) sam go tworzyłem, ale chyba muszę je połączyć, bo wydaje mi sie, że nie ma co się rozdrabniać.
basydlakasy
Pad1

No troche tak ;) poza tym w ten sposób nie będzie pytań tego typu. Nie mam nic przeciwko pomocy ale na takim etapie jak pytanie wyżej, najlepszą radą jest radzenia sobie samemu, czyż nie tak ?
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3

basydlakasy pisze:No w sumie jest, ale takie prowadzenie za rączke nie zrobi z niego muzyka... Praktyka czyni mistrza...
Muzyk nie tworzy swoich instrumentów ;) ... lekka nieścisłość

Poza tym nie jestem jeszcze takim prawilniakiem żeby samemu sobie dobry bas ogarnąć. Bez spiny proszę :P
basydlakasy
Pad1

Słowo prawilniak traci tu sens... wyświechtany slogan towarzystwa wzajemnej adoracji z wwa.
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3

basydlakasy pisze:Słowo prawilniak traci tu sens... wyświechtany slogan towarzystwa wzajemnej adoracji z wwa.
Ej stary wyluzuj :D ...Nie wiem jakie układy panują w wwa ...użyłem słowa "prawilniak" bardziej jako przenośni ><
Awatar użytkownika
dabek
Pad5

Nie ma co się spinać ;) kolego wyluzuj też ze stereotypami
basydlakasy
Pad1

Nic sie nie dzieje - słow ani gryzą dopóki nie ma w nich eiptetów... Ono działa na mnie jak płachta na byka... Tak samo jak spinać i te inne gimbazyjne słówka...
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3

basydlakasy pisze:Nic sie nie dzieje - słow ani gryzą dopóki nie ma w nich eiptetów... Ono działa na mnie jak płachta na byka... Tak samo jak spinać i te inne gimbazyjne słówka...
Raczej nie powiedziałbym że słowo "spinać" jest gimbazyjskim słówkiem. A jeżeli Ciebie tak to drażni to nie wiem dlaczego przeglądasz to forum bo z moich obserwacji wynika że takich słów używa większe grono użytkowników.
basydlakasy
Pad1

Dla mnie jest gimbusiarskie i pozerskie, wybacz. Na forum wpadłem z ogłoszeniem sprzedazy płyt.
Coś jeszcze cie interesuje ?
EasyB
Pad5

mnie tak, kiedy wypadniesz :).
Co do tematu, wg mnie mniej istotny jest preset, bardziej dobre zmiksowanie bassu. Fajny bass można wycisnąć z 3xOSC fl'owskiego.
Awatar użytkownika
dabek
Pad5

Nawet jeśli takie jest czasem warto zachowac to dla siebie, żeby nie wywoływać napięć ;) na forum pełny przekrój wiekowy użytkowników, jednych gryzą słowa drugich, drugich gryzą literówki, których pełno w Twoich wypowiedziach, ale nie ma co się z tego powodu denerwować, proponuje na tym etapie zakończyć ten temat bo nigdy nie będzie dokładnie tak jakbysmy chcieli, to forum jeżeli komuś nie pasuje czyjeś (nie obraźliwe słownictwo) można trzymać się w swoim wąskim gronie więc kontunuujmy temat presetów lub zakończmy go całkowicie.
basydlakasy
Pad1

izib - nie baw sie w prowokatora, bo jest takie przysłowie
nosił wilk razy kilka w końcu ponieśli i wilka...
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Póki co mam jednak wrażenie jak większość, że to ty basydlakasy prowokujesz w różnych wątkach nerwowe sytuacje. Proponuję zejść z tonu i ugryźć się w język, bo kilka wypowiedzi było zdecydowanie niepotrzebnych. Koniec off topa, bo nie chcę musieć zamykać niektórych wątków, w których wypowiadasz się zupełnie nie na temat.
Pamiętaj, że kultura wypowiedzi to nie tylko nieużywanie wulgaryzmów.
Awatar użytkownika
OBRcws
Pad7

Spectrasonics Trillian... najlepszego!
https://www.facebook.com/centrumwolnegostylu" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/obr.cws" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://soundcloud.com/obr-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
ODPOWIEDZ