Okazało się że moje MPC 500 nie przyjdzie poniewarz Akai zaprzestało produkcji na Uk i europe w zamian zaproponowano mi w tej samej cenie Akai Mpc Studio Miusic
Ktoś coś wie na temat tego sprzetu leprzy gorszy od 500 ??
Akai MPC Studio jest kontrolerem, czyli potrzebujesz kompa. Różnica jest mniej więcej taka, jedziesz sobie autem jako pasażer, do MPC 500 wkładasz baterie, wpinasz słuchawki i pykasz, a na MPC Studio tak nie zrobisz, bo potrzebujesz kompa. Osobiscie nie podchodzi mi Studio, i nie poszedłbym na to, wolałbym dołożyć do MPC 1000, no chyba że nie masz hajsu, w takim razie bierz Studio
Różnica przede wszystkim jest taka jak Panowie wyżej napisali. MPC Studio wymaga kompa, MPC 500 nie wymaga, a na dodatek może być zasilane na baterie. Jeśli chcesz coś zasilanego na baterie, a nowego i nie może to być MPC 500 to zainteresuj się urządzeniem o nazwie Beat Thang. Ja sam osobiście posiadam MPC Studio i posiadałem MPC 1000 z tych dwóch maszynek postawiłbym zdecydowanie na studio bo daje Ci o wiele większe możliwości i ma lepsze pady i przyciski, ale wymaga kompa! Lepsza od MPC 1000 jest MPC 2500 chociaż system mają ten sam, ale jakość wykonania w przypadku MPC 2500 jest sporo większa.