Witajcie Hip hopowi Bracia! ciekawi mnie jakich kawałków naszej najulubieńszej muzyki dzisiaj słuchaliście?! Ja dzisiaj rozkminiam sobie płyte Tedego ellminati która.... jest całkiem ciekawą pozycją wbrew pozorom

Szczerze to wydaje mi się że Tede miał niezły ubaw robiąc tą płyte, posłuchajcie sobie kawałku Biały Murzyn, zastanówcie się o tych wszystkich syntezowanych przejs=ściach głosowych.....

Myśle że tą płytą tede ciśnie ostrą beke z dzisiejszego rynku i jego klienteli

Kawałek "to takie smutne" sam początek piękny, tłumaczenie "pseudo" słuchaczom tego, że jednak trzeba bendzie pokminic głowką żeby zrozumieć tekst, który jest całkiem dobry - realna prawda, sokół w kawałku " nie martwą się mną" ma całkiem podobny przekaz. Hmm wróce do początku płyty i kawałek Charli S.....ja odebrałem jako lekką (oczywistą) beke z Pezeta

wiadomo, że chłopaki mieli ze sobą mieli mały probem, pezet śpiewa że " k****a jestem charli sheenem" a tede że "jeśli masz flow jak Charli to lepiej ogarnij"...

kawałek wydaje się tandetny ale jest w nim dobry przekaz jeśli ktoś to zakuma. Hmm to może teraz "kaskady przekazu"

tak ten kawałek pokazuję prawdziwy luz w nagrywaniu przez Tedego swoich płyt i jego przemyślenia o tym że nikt już nie zaóważa przekazu który niosą teksty rapu przysłuchajcie się wersowi " i tu tajemnica polishnera na grubo w tych numerach idzie z was szydera" ... sprawa prosta kto nie wsłuchuje się w teksty, słuchając płyty Tedego robi beke sam z siebie

hmm takie to piękne że pomiędzy słyszeć a słuchać jest taka duża różnica, drodzy przyjaciele. Wisienką na torcie tej płyty z pewnością jest kawałek 'Jest Rap" który całkiem pokazuje że rap całkiem kipi

dróga zwrotka fajnie obrazuje sytuacje " ty wiesz jak działa mpc, ja wciskam play"... Ziomki oby Rap trzymał się mocno! A wy dzisiaj czego słuchaliście, co wam wpadło w ucho lub który stary kawałek wrócił do was tak mocno, że musieliście go przesłuchać? co was dzisiaj zjarało do rap zajawki?