Od niedawna jestem posiadaczem tego samplera (akai s2000) I już problemy Podłączyłem z out eski do in mpc1000 i z out mpc1000 do in eski. Teraz kiedy puszczam dźwięki na mpc (słuchawki mam wpięte do s2000) to słychać te dźwięki w słuchawkach baaaardzo cicho. A tak pozatym to ktoś może się orientuje w jakie w ogóle opcje w tej esce wchodzić przy nakładaniu efektów na sample i bębny (Bo po to ją kupiłem), z czym to sie je!?
PS: Sorry jak zagmatwałem, ale sam tego nie ogarniam
Aha i te ciche dźwięki słyszę tylko w prawej słuchawce jeśli to coś zmienia
Edytuj posty // dudi
Akai s2000
-
- Moderator
To po prostu efekt nie przeczytania instrukcji obsługiEasyB wrote:A jaki widziałeś sens w tym podłączeniu? Eske zepnij przez MIDI, a outy do milsera.
-
- Pad3
Ma efekty, a czym różni się podpięcie tego przez auxy a przez midi? Ja podłączyłem to dwoma kablami czincz bo chcę tego używać tylko do ubrudzenia brzmienia, ew. jakiś efektów, przy czym wszystko robić nadal na mpc. Chyba, że jest na to jakiś prostszy sposób? Np żeby cały czas dźwięk tak jak by przechodził przez filtry z eski. Że s2000 było by poprostu przejściówką między mpc a dźwiękiem który słyszę ja. Teraz zamieszałem jeszcze bardziej, mam nadzieje, że ktoś skuma
-
- Pad5
Ale zwała . Rozumiem, że ma po prostu karte efektów.. Ok, możesz sample "przepuszczać z efektami przez eske, ale lepsiejsze rozwiązanie to podpiąć pod MIDI pod mpc, korzystać z sekwencera i padów z mpc, a samplować do eski i tam swobodnie korzystać z załączonych efektów. Innego rozwiązania nie widzę . Chociaż nie.. Jest jeszcze jedno, wyślij mi te eske, mi się przyda hehe
-
- Moderator
To po co ją kupiłes? s2000 jest 16 bitowe tak samo jak twoja mpc 1000 wiec duzej roznicy w brzmieniu nie ma [ma te same flaki co mpc 2000] efekt bedzie taki sam jakbys nagrał sygnal z mpc 1000 do drugiej mpc 1000 [czyli zniekształcenia na poziomie przetwornika + szumy własne]. Mam nadzieje ze rozumiesz ocb1Sort wrote:Ale eska jest strasznie niewygodna, po stokroc wole pracowac na mpc
-
- Pad3
hmmm, przysiedziałem dziś troche i pobawiłem się. Efektów chyba rzeczywiście nie ma, trzeba mieć effect board czy coś takiego wpinanego z tyłu. Zrobiłem dwie próbki, prosto z mpc i po przepuszczeniu przez eskę na zmniejszonym B/W (cokolwiek to jest) Orginalnie jest ustawione na 20k, ja nagrałem na 10k
http://speedy.sh/ZZvEX/Desktop.rar" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://speedy.sh/ZZvEX/Desktop.rar" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- dudi
- Pad16
Takie rzeczy to zupełnie nie na s2000, chyba już właśnie tobie o tym pisałem w innym wątku.1Sort wrote:chcę tego używać tylko do ubrudzenia brzmienia
Gdybyś miał kupić s2k z kartą efektów, to kosztowałaby tyle, że kupiłbyś po prostu s900/950 i miał 12 bitową maszynę. Efekty wkłada się do środka. Z tyłu to masz najwyżej dziury albo zaślepkę do 8 outs.1Sort wrote:hmmm, przysiedziałem dziś troche i pobawiłem się. Efektów chyba rzeczywiście nie ma, trzeba mieć effect board czy coś takiego wpinanego z tyłu.
- DonPadzior
- Admin
sprawdź PW...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.