Problem Z Mpc Renaissance

Ogólnie o wszystkim co nie mieści się w powyższych podforach i dotyczy innych DAWów.
Post Reply
Michalekwawa2334
Padawan

Witam,
Mam taki problem zakupiłem jakiś czas temu mpc renaissance jest jeszcze na Gwarancji.
Problem polega na tym że czy mam podłączone monitory studyjne do STEREO OUT czy słuchawki do Wejścia słuchawkowego to non stop się pojawia jakieś pykanie w monitorach czy słuchawkach co jakiś czas. Próbowałem zmianę latencji, próbowałem również zmianę programu odtwarzającego czy też wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej i niestety nic to nie dało :( .
I kurcze nie wiem co mam robić czy wysłać to na gwarancji czy może są jeszcze jakieś sposoby.? Aha i jeszcze mam taki problem ze pokrętło od MAIN VOLUME trzeszczy ale to nie przeszkadza tak jak to pykanie. Bardzo proszę o POMOC.
Pozdrawiam

Przed chwilką zaktualizowałem Firmware do najnowszej wersji 1.10v i nic nie dało :(

Edytuj posty // dudi
DirtyDrumzStudio
Moderator

Sprawdz na innym kompie, jezeli problem na nim rowniez sie powtarza pozostaje wyslac ja do serwisu.
mroziu
Pad1

A monitory na innym sprzęcie działają co nie?
Michalekwawa2334
Padawan

Sprawdzałem monitorki i działają normalnie na innym interfejsie. Muszę sprawdzić na innym typu PC może coś to da. Chyba kurcze będę musiał wysłać na gwarancji :( no ale cóż tak bywa niestety. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam
mroziu
Pad1

Ostatecznie możesz jeszcze zobaczyć czy wejście w MPC nie jest zluzowane lub czymś zapchane, mało to prawdopodobne ale od tego lubią się robić zwarcia.
Michalekwawa2334
Padawan

Wszystko działa wina była po stronie komputera :)
Post Reply