Siemanko Panowie!
Nawaliła mi karta dźwiękowa no i na chwilę obecną jestem odcięty od nagrywania czegokolwiek z mpc'tki. Budżet jak zwykle okrojony i ciężko sobie pozwolić na coś z wyższej pułki. Moje pytanie do was brzmi: Czy interfejs do 100-140 zł da radę nagrać coś czego będzie dało się słuchać? Nie mówię tutaj o jakiejś mega super jakości ale o w miarę przystępnym dźwięku. Może znacie jakieś urządzenia, którymi warto się zainteresować? Z góry dziękuję za odpowiedź... Pozdróweczki Piss Yo!
DirtyDrumzStudio wrote:A zintegrowana nie może być?
dokładnie... zintegrowana jest identyczna do najtańszych beh'ów a różnica tylko w typie gniazda we/wy... zrobię ci jutro porównanie liquid saffire vs realtek i daje sobie łeb uciąć że w ciemno nie zgadniesz
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
od razu pragnę zauważyć, że kompletnie się nie znam na interfejsach ale..
Jakiś czas temu zakupiłem SoundBlaster Audigy External Drive właśnie za 100zł
Może będzie lepsza niż zintegrowana? Myślę, że nie są to duże pieniądze chociaż sprzęt też nie najnowszy
DirtyDrumzStudio wrote:A zintegrowana nie może być?
dokładnie... zintegrowana jest identyczna do najtańszych beh'ów a różnica tylko w typie gniazda we/wy... zrobię ci jutro porównanie liquid saffire vs realtek i daje sobie łeb uciąć że w ciemno nie zgadniesz
Też kiedyś robiłem taki test ale na własnej skórze i nie były to jakieś powalające róznice. Jeżeli trzymasz się odpowiednich poziomów to zintegrowana naprawdę da rady . A co do postu koleżki powyżej to tak da rady chyba że nagrywasz orkiestre symfoniczną to musisz sie zaopatrzyć w coś transparentnego a tak do jakichkolwiek zgrywek z zewnatrz napewno ci styknie
z tego co pamiętam to SB miały dość kiepawą obsługę ASIO i omijało się to specjalnymi sterownikami Soundblaster KX coś tam... ale więcej ci nie powiem bo mój mózg coraz rzadziej otwiera szufladkę z napisem "lata 90"
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
totepady wrote:z tego co pamiętam to SB miały dość kiepawą obsługę ASIO
W zasadzie używam go tylko do zgrywania z multitrackera przez wejście optyczne i do strojenia gitar więc latencja mnie nie dotyczy ale czytałem, że po zainstalowaniu update'u z 2010r problemy z ASIO znikają.
Jeżeli koleś poszukuje czegoś taniego to myślę, że za te pieniądze jak najbardziej mogę polecić. Całkiem solidne wykonanie no i jest pilot