Siema Panowie!
Zapoznałem się dość dogłębnie z forum, więc zapytam dokładnie, ładnie i składnie, ale najpierw się przedstawię - cześć, jestem Zajonc. Poluję aktualnie na MPCtkę i proszę o porady. Najpierw się określę:
Mam zamiar robić na niej bity stricte hiphopowe. W dalszej kolejności jakiś breakbeat, funky etc. Dlatego nie zależy mi na super jakości i czystości, wręcz przeciwnie - na fajnym brudzie, ale bez przesady. W Hip-Hopie siedzę od dawna, jestem bboyem - kontuzjowanym obecnie - dlatego chciałbym czymś innym zająć ręce i mam raczej sprecyzowane założenia, choć czysto hobbistyczne Jestem prawdziwym fanem oldskulowego brzmienia i obiecuję się przyłożyć Dlatego nie mówcie proszę, żebym zaczął od FLa, bo preferuję naukę przez praktykę Dlatego zrozumiałym jest, że do pełni szczęścia brakuje mi MPCtki i związanego z nią niepowtarzalnego klimatu
Brałem pod uwagę 500, 1000 i jakieś 2500/Renaissance. Dyskietek się nie boję, chociaż jestem chyba na to za mało cierpliwy, a z kolei jakiejś ścisłej współpracy z kompem oprócz zgrywania sampli też nie potrzebuję, więc postawiłem póki co na 1000. Na allegro uśmiecha się jedna i tutaj pytanie - co sądzicie?
http://allegro.pl/akai-mpc-1000-v2-jj-o ... 28205.html
Sorry za długi poemat i z góry dzięki za opinie. Pozdo!
Wybór sprzęciwa
- siemasz3
- Pad6
Witaj na forum! Myślę że można brać tę tysiączkę
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- DonPadzior
- Admin
hehehe.... deja vuZayonc pisze:...jestem bboyem - kontuzjowanym obecnie - dlatego chciałbym czymś innym zająć ręce...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
Dzięki za pierwsze odpowiedzi Co do ceny to widziałem tysiączki za 300 dolców ze stanów, czy z uk, ale to by było wszystko takie na słowo.... Pracuje w Niemczech więc tutaj jeszcze bym gdzieś mógł podjechać, sprawdzić, ale z USA to nic pewnego w szczególności jeżeli chodzi o używki. To @dudi ile powinienem mniej więcej wytargować z nią? A może jednak ściągać zza granicy? A może w ogóle inny model? Jestem otwarty na wszystkie propozycje
- siemasz3
- Pad6
Ja bym nie powiedział że cena wygórowana, na brytyjskim ebayu krzyczą w tym momencie za Buy Now £350+£20 przesyłka, £380+£10 przesyłka. Faktycznie można czekać i szukać okazji licytując a szczerze mówiąc ja bym nie kupował zza granicy bo co w przypadku jak będziesz chciał zwrot zrobić? Teoretycznie możliwe, a praktycznie koszt dochodzi a jak typ stwierdzi że mu nic nie doszło?
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- MARKOWY
- Zwycięzca Ligi Bitów
Witam szanownego kolege po fachu, jo też bboy jakiś czas, kontuzjowany odkąd tańczę
Ale do rzeczy.. polecałbym Ci MPC 2000 / XL jeżeli zależy Ci też na charakterystycznym brzmieniu.
Ewentualnie S950 + jakakolwiek inna:)
Dyskietki nie takie straszne, ale wiadomo mniej wygodne niż karty.
Ale do rzeczy.. polecałbym Ci MPC 2000 / XL jeżeli zależy Ci też na charakterystycznym brzmieniu.
Ewentualnie S950 + jakakolwiek inna:)
Dyskietki nie takie straszne, ale wiadomo mniej wygodne niż karty.
https://soundcloud.com/markowe-bity" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Moderator
A ja ci powiem tak. Wybierz jakakolwiek mpc Kazdy bedzie ci polecał taka jaka ma a prawda jest taka ze na kazdej jestes w stanie wycisnac "zawodowe" rzeczy. Lubisz mobilnosc? Bier 500tke. Wolisz sprzęt do studia/domu i nigdzie sie z nim nie ruszac? To modele: 60/2000/2500/3000 beda dla ciebie odpowiednie. A może coś pomiedzy? to 1000ka z JJ OS-em załatwi sprawe.
Tu masz taki comparision chart gdzie masz dosyc obszerne info czym sie roznia dane modele mpc miedzy soba
Tu masz taki comparision chart gdzie masz dosyc obszerne info czym sie roznia dane modele mpc miedzy soba