Zgrałem jakiś czas temu świetne sample m.in. dźwięków fortepianowych itp. z Korga M7. Sample po kolei każdy półton (klawisz klawiatury) zgrany został i umieszczony na osobnym padzie i tak wszystkie banki pamięci A B C D zmieściły sporo oktaw. Można nieźle na tym pograć, ale wolałbym użyć do tego zewnętrznego Keybordu. Podłączyłem klawisz przez MIDI out, a do MPC na MIDI in i dźwięki grane na klawiaturze są, ale nie idą po kolei. Klikam więc MODE -> MIDI / SYNC i tam w zakładce NOTE ustawiam po kolei wszystkie oznaczeniami tak jak powinny być i nadal grane są w tej samej kolejności inaczej niż ustawiłem. Wygląda to tak jakby moje ustawienia niczego nie zmieniały. Nie rozumiem tego. Starałem się coś znaleźć na forum i na youtube na ten temat, ale mi się nie udało. Wszędzie pokazują synchronizację, ale nie taką o którą mi chodzi. Jak to wykonać?
I jeszcze jedno, bo zapomniałem. Jak zmienić w MODE --> GRID EDIT inny widok. Tak, aby wszystko było widoczne, a nie tylko jeden trak. Wcześniej miałem zmienione i nie pamiętam jak się to robiło?