Bardzo się zajarałem tym forum, bo dłuugo szukałem takiego miejsca jak to.
Kilka słów o sobie:
Pochodzę z województwa lubelskiego, miasta LBN (Lublin), od ponad 8 lat słucham rapu, zarówno amerykańskiego jak i polskiego. Słucham zarówno starych, klasycznych rzeczy tych z lat 90-tych, jak i tych oldschoolowych z 80-tych (dziś chyba mało ludzi z Polski słucha The Furious Five, Grandmaster Flash#Melle Mell czy Kuris Blow), jak i tych newschoolowych, trapowych (The Underchievers, SchoolBoy Q, Flatbush Zombies - choć z początku nie bardzo mi się to podobało). Jaram się wszystkim co związane z rapem, robieniem bitów, samplingiem, winylami etc, etc. Moje największe marzenie na tą chwilę - móc robić dobre bity. W przyszłości chciałbym założyć studio nagraniowe i realizować nagrania dla ludzi z zagranicy, taka miedzynarodowa wytwórnia w Polsce bądź za granicą - zależy jak się życie potoczy. Odnośnie beatmakingu. Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem MPC 500 (jednak wolałbym mieć 2000xl, choć i tak dużo zdrowia kosztowało mnie żeby zarobić ciężką pracą na 500-tkę). Model jest niestety używany, nie miałem czasu zająć się sprawą całkowitego zintegrowania MPC z innymi sprzętami, więc będę pytać w innych wątkach o wszystkie sprawy z tym związane. Szanując Waszą wiedzę i doświadczenie w tej dziedzinie