Problem z efektami
-
- Pad1
Witam mam taki problem z moją mpctką . Jak nałożę efekt np. reverba na sampel lub kicka to po pewnym czasie jak już mam zagrane sekwencje ,kick na którym jest efekt przygasa i tak jak by nie był w ogóle zagrany . Ma to też swoje potwierdzenie na samplach , na początku gra normalnie a po pewnym czasie przygasa . Kombinowałem na różne sposoby ale na każdym efekcie jest tak samo sample bez efektu grają normalnie a z efektem tak jak by ich nie było . Szczerze to nie wiem o co może chodzić . Prosiłbym o pomoc
-
- Pad1
http://sendfile.pl/127704/problem.mp3 . Kick nie przebija się . Słychać potem jak są tylko uderzenia ale bez kicka . Sam nie wiem o co chodzi i czemu go tak dusi . Tylko jak włączam to na początku działa normalnie ale jak już parę razy uderzę w kicka to się zniekształca .
Tak się dzieje tylko po nałożeniu efektu czy bez efektów na kicku wszystko jest w porządku?
Spróbuj w takim razie pobawić się ustawieniami pogłosu (reverb) szczególnie:
-Input Filter (Reguluje częstotliwość odcięcia filtra dolnoprzepustowego)
-Hf Damp (Reguluje jakość pogłosu)
-Reverb Level (Reguluje poziom pogłosu )
Jeżeli to nie pomoże to spróbuj jeszcze pobawić się poziomem głównym w MPC500 może dochodzi do jakiegoś przesterowania i MPC500 dostaje świra.
1. Naciśnij przycisk [MODE], a następnie [PAD8] (OTHER).
2. Wybierz górny parametr i przewin za pomocą koła [DATA], aby wybrać Master level.
3. Obniż poziom poniżej 0db.
Jak to nie pomoże to przykro mi ale pomysły mi się wyczerpały. W ostateczności możesz wykonać reset do ustawień fabrycznych i ponownie pobawić się efektem.
Włącz MPC500 przytrzymując przycisk [ERASE/UNDO].
Ogólnie to nie polecam korzystać z efektów MPC (jakość pozostawia wiele do zyczenia). Jak chcesz dodać jakiś efekt na próbkę to zrób to zanim załadujesz dźwięki do MPC w jakimś edytorze audio. Najlepszy stary Cool Edit Pro 2.1
-Input Filter (Reguluje częstotliwość odcięcia filtra dolnoprzepustowego)
-Hf Damp (Reguluje jakość pogłosu)
-Reverb Level (Reguluje poziom pogłosu )
Jeżeli to nie pomoże to spróbuj jeszcze pobawić się poziomem głównym w MPC500 może dochodzi do jakiegoś przesterowania i MPC500 dostaje świra.
1. Naciśnij przycisk [MODE], a następnie [PAD8] (OTHER).
2. Wybierz górny parametr i przewin za pomocą koła [DATA], aby wybrać Master level.
3. Obniż poziom poniżej 0db.
Jak to nie pomoże to przykro mi ale pomysły mi się wyczerpały. W ostateczności możesz wykonać reset do ustawień fabrycznych i ponownie pobawić się efektem.
Włącz MPC500 przytrzymując przycisk [ERASE/UNDO].
Ogólnie to nie polecam korzystać z efektów MPC (jakość pozostawia wiele do zyczenia). Jak chcesz dodać jakiś efekt na próbkę to zrób to zanim załadujesz dźwięki do MPC w jakimś edytorze audio. Najlepszy stary Cool Edit Pro 2.1