Problem wygląda tak - Kroje sobie sample w Edisonie zaznaczam na czerwono region biore Alt + M nadaje mu nazwę potem biorę Export Region for common use i zapisuje w wybranym folderze w Fl .Teraz z folderu wrzucam sobie dzwięki na kartę Cf i do MPC - Znajduję folder u chce wczytać dzwięki i tu jest tak - 1- I mi pisze NOT PCM WAV FILE ,2- Biore inny tak samo pokrojony dzwięk wczytuje się z tym ze w parametrach nie mam możliwości zmiany na Poly czy Mono mam tylko Note Off,3 - Znów biorę dzwięk identyko zrobiony w Edisonie wczytuje mi i wszystko smiga - Co jest grane ?Mam orygialny Fl 11 ,dzwięki są tej samej wielkości każdy robiony tak samo jak opisałem - czasem jak wezmę dzwięk jak mi nie czyta i pisze NOT PCM WAV FILE to wracam do Fl przerabiam go na 16 bit i wtedy pojawia się tylko ta opcja Note off w parametrach nie ma poli i mono i to wkurza bo gdy nacisnę play żeby dzwięk sprawdzić robi tzw pętle jak trzymam przycisk play F3 czy jak już na pada wrzucę- Dzięki z góry za odpowiedz !
Jak poprawnie zapisać krojony sampel żebym miał te 3 opcje w parametrach w MPC za każdym razem ?
Last edited by dudi on 03 Nov 2014, 12:01, edited 1 time in total.
Reason:Edytuj posty.
bo zapisujesz sample z markerami loopa...
MPC ci nie polwoli przełączyć się do Poly/Mono jeżeli sampel jest zapętlony - wyłącz loopa i po sprawie...
co do pcm wav file to sample muszą być 44100 16 bit jak zapiszesz w edisonie 32 bity to ci nie będzie banglać...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.