JJ OS 3.12 - kilka pytań

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KaKKuK
Padawan

Witam.
Dzisiaj po południu dostałem paczke z MPC 2,5k i próbuje te maszyne zrozumieć. Wgrałem na początku JJOS 3.12. Po wgraniu softa zauważyłem że niektóre/wszystkie opcje wyglądają nieco inaczej niż w instrukcji stąd mam kilka wątpliwości. Po utworzeniu nowego programu, nazwaniu go i wrzuceniu do RAMu bebnów które chce wykorzystać i dodaniu ich do programu chciałbym jakoś go zapisać tak żeby po ponownym włączeniu mieć jakąś baze już. Jak to zrobić? Drugie i ostatnie pytanie na teraz - w jaki sposób jeden snare/kick moge rozłożyć na 16 padów z różnymi np efektami/głośnością. Szukałem w manualu na szybko ale jest tam tyle rzeczy dla mnie nowych że pewnie przeoczyłem. Przeszukałem kilka wątków w tym dziale i nie znalazłem odpowiedzi. Jeśli powieliłem te pytania to przepraszam.
Awatar użytkownika
KaKKuK
Padawan

Udało mi się uporać z problemem zapisu programu. Żeby zapisać program trzeba wejść MODE potem LOAD/SAVE, wybieramy ścieżkę zapisu dla naszego programu DO IT i gotowe. Po ponownym uruchomieniu program wystarczy wczytac. Mam pytanie odnośnie karty CF. Jaką maksymalną pojemność tej karty obsługuje mpc 2,5k i czy opłaca się kupić jakaś większą karte bo 128MB to ciut mało. Kilkaset bebnów i tyle.
DirtyDrumzStudio
Moderator

Przecież na stronie z JJ OS-em jest instrukcja obsługi. Czemu z niej nie skorzystasz?
Awatar użytkownika
KaKKuK
Padawan

Pfff, dzięki. Byłem na tej stronie kilka razy w ciągu dnia i nie zauważyłem że jest tu też manual.
Temat chyba do zamknięcia.
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

Obrazek
Zablokowany