iOS + potrzebne rzeczy do niego
-
- Moderator
Od stycznia wracam do iOS'a [Iphone 4ka] co za tym idzie sciagam beatmakera 2ke do niego i znowu zaczynam mobilne muzykowanie. Będę potrzebował interfejsu który obsłuzy mi klawiaturę MIDI oraz będzie oferował 2 wejscia liniowe [L+R]. Za czym warto się rozejrzeć? Druga sprawa to aplikacje warte posiadania. Miałem dosyć dużą przerwę od iOS i nie wiem co jest teraz na czasie.
- moskwa96
- Pad4
Software na iOS przeszło przez mój tel i tablet sporo. Na stałe zostały tylko godne polecenia, czyli: iMPC, iMS20, iElectribe, TwistedWave, Yamaha Mobile seq, DB303, Propellerhead Figure i oczywiście Audiobus.
Na iPada jest jeszcze genialne narzędzie Korg Gadget i poważne cubase, które u mnie sie wyp.. walało jednakowoż przy większej ilośc trackow.
Co do interfejsu midi, to u mnie zwykły camera connection kit made in china za 14pln, a audio prosto z wyjścia sluchawkowego wpisane na przejściowce do miksera.
PS: i lepiej nie zakładać ze to sprzęt do poważnego grania. Do zabawy owszem, ale do pracy sie raczej nie sprawdzi, wiec nie inwestował bym zbyt dużych kwot w interfejs.
Na iPada jest jeszcze genialne narzędzie Korg Gadget i poważne cubase, które u mnie sie wyp.. walało jednakowoż przy większej ilośc trackow.
Co do interfejsu midi, to u mnie zwykły camera connection kit made in china za 14pln, a audio prosto z wyjścia sluchawkowego wpisane na przejściowce do miksera.
PS: i lepiej nie zakładać ze to sprzęt do poważnego grania. Do zabawy owszem, ale do pracy sie raczej nie sprawdzi, wiec nie inwestował bym zbyt dużych kwot w interfejs.
-
- Moderator
Interfejsu potrzebowałbym do zgrywania sygnału z handytraxa
-
- Moderator
A co możecie poelcić z aplikacji pełniących funkcję kontrolera MIDI? Chodzi mi w szczególności o fejdery itp
kontroler midi : MIDI Designer 12
[youtube]LlOXLY3SfYE[/youtube]
niestety kosztuje tysiaka i to dolców
no chyba, że jak wujek masz cydię
impc pro sobie daruj szkoda siana na ten badziew, nie dorasta do pięt beatmakerowi2
daw Auria, polecam kupić, nie ma co na nią żałować
[youtube]PMAxPiPtJtE[/youtube]
iProphet i wszystkie apki od arturii, mają świetne brzmienia !!!!
[youtube]F7XAb1lcdss[/youtube]
a propo brzmień Gadget od korga ma najlepszą moim zdaniem bibliotekę
[youtube]s0e22pcAHU0[/youtube]
jak potrzebuję doublebass to zawsze sięgam po iFretless Bass
[youtube]Nxo5_9lNDQA[/youtube]
a i naprawdę często sięgam po M3000 ultimate
brzmi na maksa "analogowo" !!!
[youtube]I0eDYaBFu_Q[/youtube]
to taka podstawka
[youtube]LlOXLY3SfYE[/youtube]
niestety kosztuje tysiaka i to dolców

no chyba, że jak wujek masz cydię

impc pro sobie daruj szkoda siana na ten badziew, nie dorasta do pięt beatmakerowi2
daw Auria, polecam kupić, nie ma co na nią żałować
[youtube]PMAxPiPtJtE[/youtube]
iProphet i wszystkie apki od arturii, mają świetne brzmienia !!!!
[youtube]F7XAb1lcdss[/youtube]
a propo brzmień Gadget od korga ma najlepszą moim zdaniem bibliotekę

[youtube]s0e22pcAHU0[/youtube]
jak potrzebuję doublebass to zawsze sięgam po iFretless Bass
[youtube]Nxo5_9lNDQA[/youtube]
a i naprawdę często sięgam po M3000 ultimate
brzmi na maksa "analogowo" !!!
[youtube]I0eDYaBFu_Q[/youtube]
to taka podstawka

- siemasz3
- Pad6
wolfset dobre rzeczy tutaj mi podpowiadasz, a ja dorzuce moj ulubiony syntezator
[youtube]oT-p-9j2FBI[/youtube]
[youtube]oT-p-9j2FBI[/youtube]
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
znam znam 
z kontrolerów warto zwrócić uwagę na lemura !!!
[youtube]mlv8wLilGGM[/youtube]
no a wracając do beatmakera2 to mam do tego shitu spory sentyment. prawdopodobnie gdyby nie ta apka to nigdy bym nie załapał fazy na mpc
a tu coś dla tych co nie wierzą, że na ipadzie da się robić muzę
oglądać do ońca 
[youtube]RZNEoHZbyXM[/youtube]
[youtube]YnhlVSJXj-Q[/youtube]

z kontrolerów warto zwrócić uwagę na lemura !!!
[youtube]mlv8wLilGGM[/youtube]
no a wracając do beatmakera2 to mam do tego shitu spory sentyment. prawdopodobnie gdyby nie ta apka to nigdy bym nie załapał fazy na mpc

a tu coś dla tych co nie wierzą, że na ipadzie da się robić muzę

[youtube]RZNEoHZbyXM[/youtube]
[youtube]YnhlVSJXj-Q[/youtube]
- siemasz3
- Pad6
A wiesz może czemu cena animooga w wersji ipad ostatnio spadła z ponad £20 na £2.99? Czy w tańszej wersji czegoś brakuje?
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
nie mam pojęcia o co kaman, może promocja świąteczna, ja kupiłem animooga daaaaawno i prawdę powiedziawszy nie miałem pojęcia, że teraz jest za grosze 

- siemasz3
- Pad6
probowalem znalezc jakies informacje na ten temat, ale nic... ja mialem wersje na iphone za 2.99, i za te sama kwote nabylem wersje na ipada kilka tygodni temu... powoli musze sie zaopatrzyc w ten camera kit i podpiac Rolanda A-49
- DonPadzior
- Admin
Nie świąteczna ale... Promocja 
Wielu developerów spuszcza ceny praktycznie w losowych momentach
Ja zassałem cubasis'a i aurię za £6.99
Co do appek "must have" to dla mnie zdecydowanie Magellan, Cassini, Alchemy, Sunrizer, nLog, Nano Studio, iMini, jakakolwiek Dawopodobna appka do zgrywania MIDI (music studio, flstudio, cubasis etc.) i Tabletop.
EDIT:
co do kontrolerów to bez Lemura i touch OSC nawet nie startuję
do tego sound prism i TouchAble.
Co do dodatków do samego iPad'a to iRig MIDI strasznie tanio teraz lata a bez tego MP nie podepniesz
Sent from my iPad using Tapatalk

Wielu developerów spuszcza ceny praktycznie w losowych momentach

Ja zassałem cubasis'a i aurię za £6.99

Co do appek "must have" to dla mnie zdecydowanie Magellan, Cassini, Alchemy, Sunrizer, nLog, Nano Studio, iMini, jakakolwiek Dawopodobna appka do zgrywania MIDI (music studio, flstudio, cubasis etc.) i Tabletop.
EDIT:
co do kontrolerów to bez Lemura i touch OSC nawet nie startuję

Co do dodatków do samego iPad'a to iRig MIDI strasznie tanio teraz lata a bez tego MP nie podepniesz

Sent from my iPad using Tapatalk
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- moskwa96
- Pad4
Apropos promocji w AppStore, to używałem kiedyś fajnych aplikacji appsfire i bodajże freeapp tracker, które pomagały w zakupach. Szczególnie fajną opcją było zaznaczenie apki do śledzenia i komunikat w centrum powiadomień kiedy stawała sie darmowa, lub mocno przeceniona.
Nie wiem jak jest obecnie z tego typu aplikacjami, bo przestałem inwestować w muzykę na tablecie.
Nie wiem jak jest obecnie z tego typu aplikacjami, bo przestałem inwestować w muzykę na tablecie.
-
- Moderator
Dobre iphone juz jest na dniach będę kupował beatmakera i teraz takie pytanie. Mam Korga Microkeys który zasilanie bierze z USB [nie ma opcji na zewnetrzny zasilacz]. Czy zakup hub'a USB z zasilaniem będzie dobry?
- siemasz3
- Pad6
Którego Iphone masz? Im nowszy tym moga być większe problemy - zwłaszcza z okablowaniem. Zasilania raczej nie poda kontrolerowi, więc hub będzie jedynym rozwiazaniem. Ipad Air jest w stanie zasilić klawiaturę, chociaż technicy w apple'u twierdzili co innego, natomiast z iphone 5c nie udało mi się nawiazać współpracy.
- siemasz3
- Pad6
Z tego co totepady pisał to nie miał z nim takich przejść jak ja z 5c
Camera kit, hub zasilajacy i tyle.
Camera kit, hub zasilajacy i tyle.
- siemasz3
- Pad6
Jeszcze jedno - raczej użyj oryginalnego apple'owskiego camera kit