kilka pytań?
-
- Padawan
siemanko.Dzisiaj zainstalowałem orginalnego FL STUDIO fruity edition 11 i mam pewne problemy?pierwszym z nich to nie moge uruchomić mpc na kanałach w mixe'rze( normalnie pokazuje mi w okienku pod files,edit,channels....MIDI input activity...po nacisnieciu pada lamka miga na pomarańczowo?oczywiste,że na insert np(4) włączam edison w mixerze,ale niewykrywa dźwięku...a co najdziwniejsze,że pad 15 jest jedyną próbka która pojawia się na MASTER i INSERT1?i tak z ciekawości na INSERT1 wrzuciłem EDISON'a wciskam recording... i nic,dodam,ze na edisonie pisze DEMO version(a co jest dla mnie zastanawiające,iż jak pobrałem wersje fl demo to edison bezproblemu zgrywał mi sample z mpc?druga sprawa to poprawej stronie MIXER jest takie okienko w który pisze (none) i tam po długości tego okienka powinna być strzałeczka?nie ma jej?w demo była?naciskając na nią po jawiały się opcje z in/out...i mic L/R i coś jeszcze?trzecia kwestia to na AUDIO CLIPS nie ma trzech ikonek(sampelek,fala i nutki) pod którymi jest napisane ZERO-CROSS STREATH?w demówce no wszystko było?i ostatatnia rozkminka to co musze zrobić żeby zapisywać projekt z plugin'em? np: autogun,beepmap,harmless,harmor...etc...po save'owaniu wyskakuje komunikat..they will be deleted the next time this project is opened,unless you register(buy) them...?rozumie zdanie,ale co nie da się tego jakoś ominąć-tak żeby ten harmor zapisał się?bym mógł pózniej wrócić do projektu i nie robił wszystkiego na nowo?pomóżcie... 

- dudi
- Pad16
1. Zdanie rozpoczynamy od wielkiej litery (widzę, że zarówno Shift jak i Caps Lock ci działają).
2. Stawiamy spację po znaku interpunkcyjnym (przecinku, kropce, znaku zapytania, wielokropku).
3. Korzystamy z przecinków (sensownie rozdzielając zdania).
4. Warto też korzystać z klawisza ENTER, który rozdziela nasze myśli i wprowadza nieco systematyki i ładu do wypowiedzi tworząc nowe akapity.
Okaż szacunek ludziom, od których chcesz uzyskać rzetelną odpowiedź i włóż trochę pracy w "higieniczne" opisanie własnego problemu.
2. Stawiamy spację po znaku interpunkcyjnym (przecinku, kropce, znaku zapytania, wielokropku).
3. Korzystamy z przecinków (sensownie rozdzielając zdania).
4. Warto też korzystać z klawisza ENTER, który rozdziela nasze myśli i wprowadza nieco systematyki i ładu do wypowiedzi tworząc nowe akapity.
Okaż szacunek ludziom, od których chcesz uzyskać rzetelną odpowiedź i włóż trochę pracy w "higieniczne" opisanie własnego problemu.
-
- Padawan
Jeszcze raz....
Siemanko.
Dzisiaj zainstalowałem orginalnego FL STUDIO fruity edition 11 i mam pewne problemy?
1) Nie moge uruchomić mpc na kanałach w mixe'rze ( normalnie pokazuje mi w okienku pod files, edit, channels....MIDI input activity...po nacisnieciu pada lamka miga na pomarańczowo?
Oczywiste, że na insert np (4) włączam edison w mixerze, ale niewykrywa dźwięku...a co najdziwniejsze, że pad 15 jest jedyną próbka która pojawia się na MASTER i INSERT1..?
Z ciekawości na INSERT1 wrzuciłem EDISON'a wciskam recording... i nic, dodam, ze na edisonie pisze DEMO version- (a co jest dla mnie zastanawiające, że pobrałem wersje FL 11 demo to edison bezproblemu zgrywał mi sample z mpc?
2) Kolejna sprawa: to poprawej stronie MIXER'a jest takie okienko w który pisze (none) i tam po długości tego okienka powinna być strzałeczka? nie ma jej? w demo była?naciskając na nią po jawiały się opcje z in/out...i mic L/R i coś jeszcze?
3) Na AUDIO CLIPS nie ma trzech ikonek (sampelek, fala i nutka) pod którymi jest napisane ZERO-CROSS STREATH? w demówce no wszystko było?
4) Ostatatnia rozkminka to co musze zrobić żeby zapisywać projekt z plugin'em? np: autogun, beepmap, harmless, harmor...etc...po save'owaniu wyskakuje komunikat.. "they will be deleted the next time this project is opened, unless you register (buy) them..." ?rozumie zdanie, ale co nie da się tego jakoś ominąć-tak żeby ten harmor zapisał się? bym mógł pózniej wrócić do projektu i nie robił wszystkiego na nowo? pomóżcie...
Sorry...za ten ścisk literowy
mam nadzieje, że teraz będzie łatwiej się przyglądnąć tej problematyce ? 
Teraz z pewnością ktoś będzie w stanie to przeczytać
// dudi

Siemanko.
Dzisiaj zainstalowałem orginalnego FL STUDIO fruity edition 11 i mam pewne problemy?
1) Nie moge uruchomić mpc na kanałach w mixe'rze ( normalnie pokazuje mi w okienku pod files, edit, channels....MIDI input activity...po nacisnieciu pada lamka miga na pomarańczowo?
Oczywiste, że na insert np (4) włączam edison w mixerze, ale niewykrywa dźwięku...a co najdziwniejsze, że pad 15 jest jedyną próbka która pojawia się na MASTER i INSERT1..?
Z ciekawości na INSERT1 wrzuciłem EDISON'a wciskam recording... i nic, dodam, ze na edisonie pisze DEMO version- (a co jest dla mnie zastanawiające, że pobrałem wersje FL 11 demo to edison bezproblemu zgrywał mi sample z mpc?
2) Kolejna sprawa: to poprawej stronie MIXER'a jest takie okienko w który pisze (none) i tam po długości tego okienka powinna być strzałeczka? nie ma jej? w demo była?naciskając na nią po jawiały się opcje z in/out...i mic L/R i coś jeszcze?
3) Na AUDIO CLIPS nie ma trzech ikonek (sampelek, fala i nutka) pod którymi jest napisane ZERO-CROSS STREATH? w demówce no wszystko było?
4) Ostatatnia rozkminka to co musze zrobić żeby zapisywać projekt z plugin'em? np: autogun, beepmap, harmless, harmor...etc...po save'owaniu wyskakuje komunikat.. "they will be deleted the next time this project is opened, unless you register (buy) them..." ?rozumie zdanie, ale co nie da się tego jakoś ominąć-tak żeby ten harmor zapisał się? bym mógł pózniej wrócić do projektu i nie robił wszystkiego na nowo? pomóżcie...
Sorry...za ten ścisk literowy

Teraz z pewnością ktoś będzie w stanie to przeczytać

-
- Padawan
To znowu ja...nadal problemo przez duże k$%^a " P "...
Więc wskakuje w opcje F10 potem MIDI sortuje na Scarlet 2i4 usb zaznaczam send master sync...? później jest okienko " synchronization type : ( ja dałem ) MTC 30 fps ( drop ) , dalej jest Enable controller type ( tam jest ich 52 ) który z nich jest kombatybilny z mpc 2500 ? wszak sprawdziłem wszystkie i nothing naciskam na pada w mpc i nie ukazuje się żadna fala czestotliwości ? ... Może ktoś coś podpowie ? co robie źle
A takie jeszcze pytanko czy jeśli uzywacie edisona do recording'u to macie
full versje czy na demo ? pytam, ponieważ zbaraniałem już absolutnie
jak wspominałem wcześniej pobrałem demo FL 11 i edison " demo " rejestrował sample z mpc, a teraz ten p#$%@$y pakiet który zamówiłem w edi'm nie działa ?
Byłbym naprawde wdzięczny gdyby znalazł się ktoś? kto może mi pomóc w jakiś sposób wykaraskać się z tego rozgardiaszu ? pozdro .

Więc wskakuje w opcje F10 potem MIDI sortuje na Scarlet 2i4 usb zaznaczam send master sync...? później jest okienko " synchronization type : ( ja dałem ) MTC 30 fps ( drop ) , dalej jest Enable controller type ( tam jest ich 52 ) który z nich jest kombatybilny z mpc 2500 ? wszak sprawdziłem wszystkie i nothing naciskam na pada w mpc i nie ukazuje się żadna fala czestotliwości ? ... Może ktoś coś podpowie ? co robie źle
A takie jeszcze pytanko czy jeśli uzywacie edisona do recording'u to macie
full versje czy na demo ? pytam, ponieważ zbaraniałem już absolutnie

Byłbym naprawde wdzięczny gdyby znalazł się ktoś? kto może mi pomóc w jakiś sposób wykaraskać się z tego rozgardiaszu ? pozdro .
-
- Padawan
....a teraz dzieje się coś takiego.... wchodze na opcje FPC i naciskając na pada A1 słysze np : snare wraz samplem ( no to już nie ima się niczego) , bowiem właczając edison'a nagrywa snare( a ja chciałbym ten sampel np ), na domiar złego FPC działa przez lapka a sample przez rokity ?
Na serio nikt nic nie wie ? pozdro.
Na serio nikt nic nie wie ? pozdro.