Mpc,Gramofon,mikser,Wieza
- weedman342
- Pad3
?Mpc,Gramofon,mikser,Wieza da rade to wszystko polaczyc czy potrzebuje monitorow?
WEEDMAN POZDRAWIA
- aaadi
- Pad1
nie wiem co mają monitory do połączenia tych 4 elementów, które wymieniłeś ? Przypuszczam że chodziło Ci o to, abyś mpc i gramofon słyszał na głośnikach z wieży. Oczywiście jest to możliwe za pomocą miksera. Wystarczy że wyjścia z MPC (out) połączysz z wejściami (in) w mikserze i adekwatnie wyjścia z gramofonu do wejść w mikserze, a wyjście z miksera połączył z wejściem w wieży (AUX).
- weedman342
- Pad3
zapomnialem dodac ze gram na mpc renaissance, wiec tyle dobrze ze nie bede potrzebowal karty dzwiekowej. dzieki ziomek
WEEDMAN POZDRAWIA
- weedman342
- Pad3
witam poprosil bym o kontakt tel. do ktoregos czlwieka ktory sie zna w tym temacie
WEEDMAN POZDRAWIA
- bizon
- Moderator
Ja mam takie ustawienie. Nie mam nonitorow tylko wieze technicsa. Gramka przez mikser podlaczasz do MPC, a z MPC przez AUDIO OUT podlaczasz MPC do wiezy. Musisz zobaczyc jakie masz wejscie tam i taki kabel kupic, ja mam np RCA w wiezy. Wszystko gra ze soba wspaniale. Srawdz tylko jakie okablowanie potrzebujesz.
- weedman342
- Pad3
tez mam w wiezy rca (L i P) i 3 kanalowy mikser w ktorym jest podlaczony do Ch2 gramofon jest jeszcze out w mikserze a mpc mam renaissance ktora dziala z kompem przez usb. Tutaj jest filmik ziomka co ma prawie taki sam sprzet co ja tylko ze mam gramka innego https://www.youtube.com/watch?v=cOFjCrE-X6o" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
musze dokupic jeszcze przedwzmacniacz gramofonowy.
Ogolnie to wieze mam podlaczona do kompana (Jack-Cinch) a mpc ren. przez usb do kompa i mpc gra elegancko, wydaje mi sie że potrebuje ze stereo out (grubymi jackami wkrecanymi, nie wiem jak one sie dokaldnie nazywaja z koncowka rca ) podlaczyc do miksera na (rca) i na ch1 a z miksera Out do wiezy ale nie che kupywac kabli i miec pewnosc ze to napewno te.
musze dokupic jeszcze przedwzmacniacz gramofonowy.
Ogolnie to wieze mam podlaczona do kompana (Jack-Cinch) a mpc ren. przez usb do kompa i mpc gra elegancko, wydaje mi sie że potrebuje ze stereo out (grubymi jackami wkrecanymi, nie wiem jak one sie dokaldnie nazywaja z koncowka rca ) podlaczyc do miksera na (rca) i na ch1 a z miksera Out do wiezy ale nie che kupywac kabli i miec pewnosc ze to napewno te.
WEEDMAN POZDRAWIA
- bizon
- Moderator
Skoro Ci gra elegancko to czego Ty jeszcze szukasz? Nie kumam Cie w tym momencie.
- weedman342
- Pad3
zle to ujalem,mpc ren. gra mi bez gramofonu i miksera.moze jak caisz to z tego filmiku cos wywnioskujesz jak on to moze miec podlaczone
wez mi mozepodaj nr na priv zadzownie i jakos sie dogadamy
wez mi mozepodaj nr na priv zadzownie i jakos sie dogadamy
WEEDMAN POZDRAWIA
Ziom, przedwzmacniacz gramofonowy masz w mikserze jeśli mpc gra, a gramofon nie to znaczy, że albo gramofon źle podłączyłeś do miksera, albo mikser do mpc. a najpewniej, to nie włączyłeś na mpc opcji "Monitor" na "on"
- weedman342
- Pad3
Napisze to jeszcze raz, trudno mi to wytlumaczyc no ale...
Mpc ren. wspolpracuje wylacznie z kompem.Gramofon podlaczylem do miksera tam gdzIe powinien byc podlaczony na CH2 bo jest tam GROUND. teraz nie wiem jak podlaczyc mpc do miksera czy przez footswitcha czy przez assignable mix out czy przez stereo out,(wogole sa takie kabe ze 2 jacki a z drugiej str. 2 RCA) ? W mikserze jest outputs, gdzie to ma isc.
Bez tego sprzetu (gramofon,mikser) gdy wieza jest podlaczona do kompa jackem a mpc do kompaprzez usb to mpc gra normalnie, podkreslambez miksera i gramofonu.. Numark m4 ma przedwzmacniacz gramofonowy czy mikrofonowy ? bo sprzedajacy mowil mi ze mikrofonowy a nie gramofonowy.
Mpc ren. wspolpracuje wylacznie z kompem.Gramofon podlaczylem do miksera tam gdzIe powinien byc podlaczony na CH2 bo jest tam GROUND. teraz nie wiem jak podlaczyc mpc do miksera czy przez footswitcha czy przez assignable mix out czy przez stereo out,(wogole sa takie kabe ze 2 jacki a z drugiej str. 2 RCA) ? W mikserze jest outputs, gdzie to ma isc.
Bez tego sprzetu (gramofon,mikser) gdy wieza jest podlaczona do kompa jackem a mpc do kompaprzez usb to mpc gra normalnie, podkreslambez miksera i gramofonu.. Numark m4 ma przedwzmacniacz gramofonowy czy mikrofonowy ? bo sprzedajacy mowil mi ze mikrofonowy a nie gramofonowy.
WEEDMAN POZDRAWIA
jak mikser dj'ski może nie mieć przedwzmacniacza gramofonowego ?? m4 ma na każdym kanale ziomek. ty chyba chcesz podłączyć mikser do mpc a nie na odwrót, no chyba, że nie będziesz samplował tylko puszczał beat z mpc do miksera, i robił scretche na drugim kanale gramofonem jak chcesz najprościej, żeby ci szła muza z miksera do wieży to z gniazda słuchawek w mikserze wepnij się w auż w wierzy kablem za pięć zeta a jak chcesz podłączyć gramofon do mpc przez mikser to wepnij się wyjściem out z miksera do in w mpc i na mpc wciśnij shift + edit pad i przełącz monitor na on.
- weedman342
- Pad3
z miksera na in phono czy in midi ? podpialem na phono in z miksera out, gramofon pod mikser i diody wylapuja lacaca muze z winyla ale nie rejestruje dzwieku w mpc chodz przelaczyle monitors na ON. Na wiezy nie wylapuje dzwiekow gramofonu i miksera, za to mpc slychac.
ogolnie chce zeby to wszystko ze soba współpracowało a wieza zeby odtwarzalami gramofon mpc mikser
Podpialem nawet sam gramofon pod phono in przelaczylem na phono 2 wajchy wylapuje dzwiek bo skacza diody ale go nie rejestruje (nie che nagrac sampla z winyla)
ogolnie chce zeby to wszystko ze soba współpracowało a wieza zeby odtwarzalami gramofon mpc mikser
Podpialem nawet sam gramofon pod phono in przelaczylem na phono 2 wajchy wylapuje dzwiek bo skacza diody ale go nie rejestruje (nie che nagrac sampla z winyla)
WEEDMAN POZDRAWIA
Tak z miksera outy podpinasz do phono in i ustawiasz na dole "pstryczkiem" na line. Wejdź w file-> preference i ustaw mpc Ren jako interfejs kabel co nim się podłączasz z kompa do wierzy podłącz mpc + wierza. Jeśli z kompa podłączałeś się do wierzy małym jack'iem to tego małego jack'a wepnij sobie w wyjście słuchawkowe w mpc. Dźwięk w mpc Ren wydobywa się z mpc ren nie z kąpa, bo ren nie jest kontrolerem tylko samplerem pamiętaj, że musisz go ustawić jak pisałem wyżej w sofcie jako interfejs Czyli file-> preference-> audio i ustawiasz na mpc Ren
- weedman342
- Pad3
ustawilem tak jak mowisz i nici w edit>preferances>na ASIO ustawilem typ mpc ren. asio driver test wydobyl dzwiek na podpietym jacku w miejscu sluchawek mpc lecz np. kicka juz nie bylo slychac, gramofonu tez. jacka gdy podpinam pod headsphonesi w mikserze to gramofon dziala pod mpc nie. out w mikserze ma master i record pod co podpiac ? ufff co za burdel
jakis delikatny przelom mpc zarejestrowala dzwiek z gramofonu ale slychac bylo tylko wydobywajacy sie dzwiek spod igly nie z wiezy. podlaczone jest wyjscie z miksera out master do mpc in phono line, gramofon na CH2 gdzie znajduje sie ground jedyny problem ze mpc nie chce przeniesc dzwieku do wiezy
jakis delikatny przelom mpc zarejestrowala dzwiek z gramofonu ale slychac bylo tylko wydobywajacy sie dzwiek spod igly nie z wiezy. podlaczone jest wyjscie z miksera out master do mpc in phono line, gramofon na CH2 gdzie znajduje sie ground jedyny problem ze mpc nie chce przeniesc dzwieku do wiezy
WEEDMAN POZDRAWIA
- weedman342
- Pad3
ok, dziala tylko zastanawiam sie czemu nie moge miec mpc na kanale 1, a gramofon na kanale 2 by moc screchowac.To polaczenie co jest teraz daje mi jedynie mozliwosc modyfikacji sampli za pomoca miksera i zgrywanie ich na mpc.
Kablem z miksera (out) jest polaczenie do mpc na phono in.
Dało by rade teraz z mpc do miksera na kanal 1 ?
Kablem z miksera (out) jest polaczenie do mpc na phono in.
Dało by rade teraz z mpc do miksera na kanal 1 ?
WEEDMAN POZDRAWIA
- MARKOWY
- Zwycięzca Ligi Bitów
podłącz komputer na 1 kanał, to mpc nie wydaje z siebie dźwięku tylko komputer. Wepnij sie w line w mixerze, out z kompa jack. Gramofon 2 kanał phono. Suma z mixera do wieży. Oczywiście żeby rejestrować z gramofonu musisz też zrobić drugi powrót z mixera do kompa.
https://soundcloud.com/markowe-bity" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- weedman342
- Pad3
wez to bardziej sczegolowo opisz.
WEEDMAN POZDRAWIA
- weedman342
- Pad3
W sumie kumam ale nie czaje tego : Oczywiście żeby rejestrować z gramofonu musisz też zrobić drugi powrót z mixera do kompa.
WEEDMAN POZDRAWIA