Ten mikser + ten gramofon będzie dobry?
-
- Pad1
Siema po raz kolejny. Mam aktualnie gramofon Unitra Artur Stereo. Od ostatnich wątków umiem już zgrywać sample (BRAWOO), nawet na nim scratchować mi się udało! Ale bez miksera nie da rady za bardzo... To jest OK dla amatora? http://olx.pl/oferta/mikser-monaco-mpx- ... 85577583fe" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow ziom ma iść do jakiegoś znawcy, który mi powie, czy wgl działa. Ale pytam Was, czy jakiś cut pod bit zrobię? Będę jeszcze ten gramofon przerabiał, bo strasznie się chwieje... Pisać!
DeJot rusza czarne płyty
- DjHaWu83
- Pad1
Słuchaj kolego na arturze zrobisz pomalutku baby i tak pewnie ramie bedzie skakać.Do odsłuchów może być i tylko tyle.Bo jak dobrze pamiętam to raczej artura nie podłączysz do mixsera. A ten mixer to jakaś kpina.Żadnego cuta nie zrobisz po pierwsze knob od crossa to jak od suwaka. Jak chcesz go mieć pomiedzy palcami?Przedewszystkim musi być krzywa ciecia do ustawienia przy samym starcie.A założe sie że te crossy trzeszczą już po paru klikach.Osobiście polecam coś z vestów ale wiadomo kasa.
-
- Pad1
Czyli to jest badziewie, tak? Jest coś innego, co posłuży jako mixer max 70zł? Albo na razie mam scratch odpuścić i zająć się samplowaniem? W zasadzie w tej cenie mogę kupić masę winyli... co powiesz?
DeJot rusza czarne płyty
- DjHaWu83
- Pad1
Widze kolego że masz zajawke to podstawa:) ale bądzmy poważni nie kupisz mixera za 7dych nawet dobra płytka z jakimiś brejkami to koszt 7,8 dych. Na allegro chodzą takie mixery numarki 1050 na początek mogą być sam na tym pomalutku ciąć sie uczyłem ale tylko transormersy jako tako szły:) na początek zadaj sobie pytanie co chcesz robić scratchować czy produkować bity?
-
- Pad1
No zajawkę mam ogromną, ale kieszeń i polskie realia niestety nie idą w parze... Powiem tak, chcę robić bity i pod nie podkładać scratche
Jeszcze pytając, co mam sobie wybrać za max 150zł z tym związanego na początek? jest coś, co zaspokoi moje potrzeby? Nie jestem za scratchem na kompie, ale jeśli już jestem zmuszony...

DeJot rusza czarne płyty
- DjHaWu83
- Pad1
No niestety hobby jakie by nie było to daje po kieszeni:) ale widze że masz mpk to z fl fajne zestawienie:) myśle ze niepowinieneś tego narazie sprzedawać tylko ogarnąć jakiegoś gramka z wyjściem podpiąć pod kompa i tam ciąć sample.Powiem tak co do scratchu. Kolego niestety ale do takiego grania mówie tu o turntablismie to trzeba mieć fest sprzęt konkret gramka i typowy mixer dwukanałowy z możliwościa ustawienia krzywej conajmniej vestaxa któregoś.Ja mam 05 dx i pdx2000+system qberta.
-
- Pad1
Nie oszukujmy się - jestem szczylem, mam 13 lat
Przemyślałem to, na razie tylko bity, bez rapowania (w ogóle, co w mojej pustej, bez doświadczenia głowie może się znajdować?), scracth? Będę oszczędzał... Tak, MPK mam, zrobiłem kilak bitów, ale sprzedaję ze względu na 12 padów-kupię MPD. Jeśli uda się, to coś z tego jeszcze zostanie. Jaki zestaw do zgrywania sampli byś polecał? Nie więcej jak 150zł... byle to będzie dobrze zgrane...

DeJot rusza czarne płyty
-
- Padawan
Unitra fonica lepsza od artura uczylem sie na tym polecam bo tanie i na UPARTEGO da sie
-
- Pad1
No a co ja mam? Unitra Fonica Artur Stereo GW ileś tam, najlepiej kupię jakiś noname, byle dobrze sample zgram.
DeJot rusza czarne płyty
- DjHaWu83
- Pad1
No tak ale Ty masz model ARTUR. Fonica unitra to już też inny model srawdź sobie w to dobrze w necie o co chodzi. Łap linka kolego
http://olx.pl/oferta/gramofon-unitra-fo ... 464uh.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://olx.pl/oferta/gramofon-unitra-fo ... 464uh.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Pad10
Czytam i nie dowierzam. Kup jakiegoś taniego gramca do zgrywania, mixer może być ten numark, ale bardzo szybko padnie. Jako kartę dźwiękową możesz wziąć tego beha: http://allegro.pl/behringer-u-control-u ... 52450.html
-
- Padawan
Witam. Takie pytanie jak zrobiłeś bit jak nie zgrałeś sampli ? i TeraZZzzz szukasz czegoś do zgrywania sampli. Jak masz zajawe i nie masz puki co kasy bo jesteś Młody to możesz zamplować mp3 i nic nie wypuszczać. Na zasdzie budowania warsztatu. A pózniej jak zaczniesz zarabiać kupisz co trzeba jeśli zajawa się utrzyma. Jędziesz młody tylko trzymaj się Faktów. Elo
<<<--)__----<{(=IIII (:...
////:( //.Dj Litera C.// )://// (:....
IIII=)}>----__(-->>>