Dam coś od siebie

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
DjHaWu83
Pad1

[youtube]aDc6xjXL7-4[/youtube]

prosze o oceny :D
moskwa96
Pad4

Czy interesuje cię opinia kogoś kto nie zna sie na boom bapie ?
DjHaWu83
Pad1

Wszystko mnie interesuje:D
moskwa96
Pad4

Lubię monotonię i transowosc bo moje korzenie sa w muzyce Detroit i Minimal, ale ten numer jest dla mnie nudny. Drugi zarzut, to mix. Wydaje mi sie ze gary są wyciągnięte za bardzo (szczególnie stopa). Trochę bym ściszyl.

Na plus dałbym video. Fajnie to zrealizowałes.

Czy cały numer jest zrobiony tylko z pocietego sampla i garów, czy jeszcze cos dołożyles od siebie ?

PS: i jeszcze jedno. Oceniałem ten numer bez taryfy ulgowej, która stosuje wobec początkujących.
wolfset

Bardzo fajne biciwo, tylko czemu ta stopa na takiej piździe :D ?? a z kolei hihat ledwo ledwo gdzieś tam cyka. ale ogólnie bardzo ok :)
DjHaWu83
Pad1

Moskwa wszystko samplowanie nie dodałem nic od siebie.2tyg mam pierwsze swoje mpc to wiesz podjarka jest i tylko sampluje wszystko narazie ale napewno w nastepnych produkcjach coś dodam :D a przy video pomagała mi żona :D

Wolfset kolego wiem wiem że napiżdza ten werbel ale kurde nie mam jeszcze monitorów i tak na kolumnach ze starej wieży jakoś to nie leży haha.Poprawie to ale to są moje początki z mpc :D
DirtyDrumzStudio
Moderator

Stopa stanowczo za głosno. Werbel narzeka na brak mocy, bass gdzies tam ginie [słychać tylko jego mały %]. To tyle odnośnie 1wszej częsci klipu. Sample dobrze tniesz [podoba mi sie motyw w 2giej czesci klipu]. Popracuj też troszkę nad aranzacją ziom ;) Jesteś na dobrej drodze tylko ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz.
DjHaWu83
Pad1

Dziękuje panowie za konkretne oceny ;) już biore z nich nauke :D
moskwa96
Pad4

DjHaWu83 wrote:Moskwa wszystko samplowanie nie dodałem nic od siebie.

(...)

a przy video pomagała mi żona :D
OK. Kumam ze wszystko samplowane, bo przdciez wypuszczone z MPC :) chodziło mi o cos innego, i moze nieprecyzyjne zapytałem.

Czy boom bap polega tylko na tym żeby pociąć sampla , zagrać slajsami główny motyw, a następnie wbić swoją stopę, break i hihat ?

Ten numer jest bardzo prosty i chciałem sie dowiedzieć, czy to wynika z przyjętej konwencji gatunku, czy z tego ze dopiero uczysz sie podstaw nowej maszyny i to tylko wprawki.

...i pogratulować zony. Zawsze chciałem miec taką lejdi,która podzielała by moje hobby. Ale widocznie nie było mi to pisane... :)
DjHaWu83
Pad1

Ten numer jest bardzo prosty i chciałem sie dowiedzieć, czy to wynika z przyjętej konwencji gatunku, czy z tego ze dopiero uczysz sie podstaw nowej maszyny i to tylko wprawki.

Wiem wiem numer jest bardzo prosty,ale poniekąd bardzo kocham prostote ;)
Jak wspomniałem wcześniej to jest moje pierwsze mpc także ucze sie podstaw,wszystko to poznaje ;)
dudi
Pad16

Dwie administracyjne uwagi na przyszłość - wstawiaj linki w BBkody i edytuj posty.
DjHaWu83
Pad1

dudi wrote:Dwie administracyjne uwagi na przyszłość - wstawiaj linki w BBkody i edytuj posty.
Nie ma sprrrawy dudi :D
Post Reply