Panowie, znowu ja i znowu o zakupach
Mam okazje kupić Novation K Station, klasyczny instrument wiadomo lecz nie chcę na totalnego świeżaka podchodzić do tematu.
Miał ktoś? Grał ktoś?
Głownie chodzi mi o basy plus jakieś dodatki ew. leady
Podobno maszynka jet mocno uniwersalna ze specyficznym (analogowym podobno) brzmieniem.
Zdaje się na was
Emilson wrote:o.s.t.r. używał tego modelu nagrywajac plyte "7". "MPC60 K stacja ziom tu nie ma czarów" jestes z Eudezet więc napewno znasz ten materiał
No o tym to każdy wie, nie trzeba być z Eudezetu
Problem polega na tym, że Adam jest ostatnio zapracowany i nie może się ze mną umówić na blanta żebym go dopytał co jest 5.
Podobno Jasiek teraz na niej śmiga.
Z tego właśnie powodu niestety muszę szukać alternatywnych źródeł informacji
na vintagesynth masz probki. na jutubie tez od groma jest. Jezeli chcesz typowo do HH czy jazzowych rzeczy to przyjrzalbym sie bardziej produktom firmy Moog
Troszke odkop ale co mi tam
Rzecz e tym, że od dłuższego K stacja wisi na allegro za 1,5k zł. Jest to budżet w którym idealnie się mieszcze. Chciałem jakiś synth do basu plus do kręcenia smaczków czy leadów. Celowałem w Bass Station II bądź w jakiegoś Korga ale gdy K mi się pojawiło na horyzoncie zacząłem się mocno zastanawiać. Moog wiadomo, potęga brzmienia i niemal nieograniczone możliwości kreacji brzmienia, problem w tym, że ceny zaczynają się od kilku tysiaczków, najtańszy slim phatty stoi za 3k więc daleko poza moimi możliwościami, kiedyś na bank kupię, ale jeszcze nie nie teraz [emoji14]