Alesis multimix 4 problem

Potrzebujesz interfejsu, monitorów, słuchawek? Masz inne pytania? Zadaj je tu.
Post Reply
GeNBeats
Pad2

Mam mikser audio Alesis multimix 4. Or\zez usb podlaczony do stacjonarnego kompa, na line in 1 mam podlaczony telewizor na line in 3 gramfon. i tu wszytko dziala :) ale na line in 2 chce podlaczyc lapka i na tym wejsciu jest "niepelne pasmo" to znaczy nie np nie slychac wokalu nie slychac bebnow i taki tma kabel wszytko w porzadku bo na innym wejsciu dziala ale mi zalezy na takiej konfiguracji jak napisalem. Laptop Asus k70i0. Moze wiecie jak rozwiazac ten problem
Moje miasto a ja w nim

https://soundcloud.com/genius_production" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DirtyDrumzStudio
Moderator

Podlaczyc przez usb. Lapka nie musisz wtedy podlaczac liniowo. Czytaj intrukcje
moskwa96
Pad4

Mialem alesis multimix 8 i wiem ze czasami trudno zauważyć przekrecone gałki na korektorze linii. Może to taki banał. Najlepiej zrób test, i podepnij pod linie 1,3 lapka (najlepiej tym samym przewodem jeśli sie da) i zobacz czy problem sie powtórzy. Jeśli tak, to pewnie problem po stronie lapka, jeśli nie to kabel lub konfiguracja linii w mikserze, może gain na wejściu, moze uszkodzenie miksera, a może jakieś niedopasowanie wyjścia z lapka, albo automatyczne załączenie korektora/efektu w łapku po wpieciu w kartę przewodu (niektóre karty maja taki ficzer). Trudno powiedzieć nie widzac tego problemu live.

PS: najprostsze jest oczywiście rozwiazanie przedmówcy, ale zagaduje ze mixer masz przez USB juz podłączony do kompa
Post Reply