Witam załogo .
Co myślicie o tej wersji MPC, jak i o sprzedającym 16squarez ? Czy mieliście z nim doczynienia ? Czy kupowaliście (bo kobiet tu nie ma) te MPC-ty od tego sprzedawcy ? Jak przebiegała transakcja ? Czy wogóle warto wydać tyle szmalu ?
http://www.ebay.com/itm/Akai-MPC-2500-C ... 2a38b1796a" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Bardzo cenię tą firmę za dokonania jak i producentów którzy na nich wyrośli , bardzo ją cenię , że aż przesadnie . I chciałbym mieć w pełni sprawny AKAI MPC 2500, byle nie różowy i musi mieć nie grzejący się dysk, no poprostu na lata .
Mam pełną świadomość ryzyka jakie to za sobą niesie na przyszłość, ale myśle ze tak za 10 lat hardware ciągle będzie ssać ten rynek . Choćby nie wiem co zrobili eksperci od Native Instruments ja wole twardo iść za AKAI i mimo niepowodzeń w ostatnich latach zakupić ich sprzęt, czysty hardware .
Wydoiłem z portfela sumę na AKAI APC bo pod koniec roku takie były plany, aby to zakończyć sprawe z tym kontrolerem .
MPC 2500 wracając do niej to widziałem też normalną wersje na stagefield.eu, cena 3999 zł, ale nie mam pojęcia jaki stan tej maszynki jest . Nie mam też opini o samym sklepie, ogólnie to chce MPC 2500 . pozdro
Będe wdzięczny za obbadanie sprawy.
Musze mieć sprawny AKAI MPC 2500 - no musze
- MadBullBeats
- Pad6
2000$ za Mpc 2500 na wypasie - ja bym nie dał wolałbym 2000xl plus S950 za tą kase,co do sprzedawcy to podobno jest ok zresztą sprzedaje swoje Mpc-tki na Ebay-u więc zawsze kase mogą Ci zwrócić - jak masz możliwość to kup sobie zwykłą Mpc 2500 za przypuśćmy 3000zł z mniejszym dyskiem bo tego 160gb nawet nie wykorzystasz - pomyśl czy chcesz zapłacić za kozacki wygląd 2000$ skoro w środku jest to samo co w innych - pozdro
-
- Padawan
http://www.stagefield.pl/AKAI-mpc2500-p ... a169959de3" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Czy oni importują z USA, czy trzymają nowy w magazynie w PL ? No wiem słyszałem, że jakaś różnica w przetwornikach jest między 2000 a 2500 tak ? Jednak zwracam też uwagę na wizualną część sprzętu, a takowa 2500 wygląda ładniej . Wiem powiecie praca i wygoda przede wszystkim . Możecie mówić, że Edek leci na wygląd, mi to nie przeszkadza . Choćbym ciął sample 5 razy dłużej niż w Abletonku jestem wstanie to znieść, to czegoś też uczy . Mam nadzieje . Aha mam pytanie do Ciebie Klint w wizytówce widnieje ze masz 2000 XL a do tego jeszcze masz Maschine Studio, czyli nie dało się skonfigurować MPC-ty pod FL'a i zmapować ?
Czy oni importują z USA, czy trzymają nowy w magazynie w PL ? No wiem słyszałem, że jakaś różnica w przetwornikach jest między 2000 a 2500 tak ? Jednak zwracam też uwagę na wizualną część sprzętu, a takowa 2500 wygląda ładniej . Wiem powiecie praca i wygoda przede wszystkim . Możecie mówić, że Edek leci na wygląd, mi to nie przeszkadza . Choćbym ciął sample 5 razy dłużej niż w Abletonku jestem wstanie to znieść, to czegoś też uczy . Mam nadzieje . Aha mam pytanie do Ciebie Klint w wizytówce widnieje ze masz 2000 XL a do tego jeszcze masz Maschine Studio, czyli nie dało się skonfigurować MPC-ty pod FL'a i zmapować ?
-
- Moderator
Da się zmapowac każdy wysyłany sygnał MIDI z mpc 2000xl.
- MadBullBeats
- Pad6
MPC mam podpięte pod Interfejs a tracki zgrywam do Fl Studio gdzie dalej lecę z obróbką tracków - co do Maschine Studio to odkąd mam 2KXL to nie ruszyłem jeszcze - leży zapakowane w pudełko i czeka na lepszy komputer bo ten ledwo zipie i raczej nie pociągnie tego sprzętu...- za taką kase jak chcesz wydać na pięknie wyglądające Mpc to kupiłbym za to pare fajnych rzeczy - obyś robił na niej równie piękne bity - bo jak Ci się nie daj boże znudzi to obyś nie miał problemu ze sprzedaniem Twoja kasa Twój wybór ziom