Witam!
Otóż jestem nowym nabywcą Mpc 1000. Dopiero zaczynam twórczość tworzenia na tej maszynie. Próbuje za pomocą prób i błędów dojść do wszystkich możliwości tego sprzętu. Chciałabym się od was dowiedzieć w jaki sposób wgrać system JJ na Mpc i przede wszystkim, który moglibyście mi zaproponować. Te płatne i te nie.
Tak samo mam problem z wybiciem równego tempa bitu jak i przejścia w tracku. Proszę o wszelką pomoc w rozwiązaniu problemu
Jak wgrać nowy system JJ na Mpc 1000? I który?
- dudi
- Pad16
Chcesz wydać pieniądze czy nie? Sposób instalacji opisany jest na stronie JJ: free versionkabv007 pisze:Witam!
Otóż jestem nowym nabywcą Mpc 1000. Dopiero zaczynam twórczość tworzenia na tej maszynie. Próbuje za pomocą prób i błędów dojść do wszystkich możliwości tego sprzętu. Chciałabym się od was dowiedzieć w jaki sposób wgrać system JJ na Mpc i przede wszystkim, który moglibyście mi zaproponować. Te płatne i te nie.
-
- Padawan
Tak dzięki, ale na tej wersji free nie ma możliwości zapisu całości projektu? Ale dudi mam jeszcze pytanie odnośnie równego wybicia sampla, bo mam taki problem np. jak ustawie czas na 10 sekund to zawsze nie mogę się dostosować do tego czasu by równo to wszystko brzmiało. No i nie wiem jak się uporać z tym problemem, ba zawsze coś jest nie równo.
- dudi
- Pad16
Bez problemu zapisujesz na FREE JJ OS. Spójrz na różnice poszczególnych wersji: http://www7a.biglobe.ne.jp/~mpc1000/chart.htm" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Na MPC ustawia się ilość barów i tempo, a nie czas, więc nie do końca wiem co ty robisz. Czas to pojęcie względne w tym wypadku - nieraz takt będzie trwał 10 sekund, innym razem przez tą dyszkę przelecą i 4 takty.
Na MPC ustawia się ilość barów i tempo, a nie czas, więc nie do końca wiem co ty robisz. Czas to pojęcie względne w tym wypadku - nieraz takt będzie trwał 10 sekund, innym razem przez tą dyszkę przelecą i 4 takty.
-
- Padawan
No właśnie otóż u mnie problem jest taki, że jak wybije takt nie raz przed czasem tak zwanym (Bars) i puszczę to nagranie to jest taka pusta luka w brzmieniu, a nie ma równego wybicia. Przez to wszystko nie mogę się wziąć do twórczości bitów.
- dudi
- Pad16
Podstawowa sprawa - edytuj posty.
kabv007 pisze:No tak mam wyłączoną tą funkcję. Niestety nadal jak wybijam bit i zaczynam go kończyć wcześniej jest luka w wybitym rytmie. I co może być dudi z tym nie tak?
Cóż mogę dodać?dudi pisze:Na MPC ustawia się ilość barów i tempo
Kreatywność. Słuchaj, podpatruj, kombinuj, nie ma innej rady.kabv007 pisze:No i też mam pytanie jak zrobić przejścia w tworzeniu by nie było to takie monotonne brzmienie
- siemasz3
- Pad6
Chciałem zapytać szanownego autora tematu o kilka rzeczy skoro widzę, że nie ma nawet pojęcia o aranżowaniu utworu. Czy nie rzuciłeś się na zbyt głęboką wodę nabywając mpc? Czy wiesz generalnie do czego służy ta maszyna? Po co Ci JJOS? Czy jest coś w oprogramowaniu Akai, co Ci utrudnia pracę lub stanowi jakiegoś rodzaju niedogogność?
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- MadBullBeats
- Pad6
Ja pitole jest masa, multum,kopalnia, kompendium wiedzy na You Tube plus podstawa to manual ,nie zrozumiesz funkcji Mpc-tki bez poczytania trochę o niej i przetłumaczeniu sobie co ja robię i jak to zrobić ,zacznij od podstaw pooglądaj innych jak robią bity pozapisuj sobie poznane informacje i działaj - powodzenia