MPC Software version 1.8 is now available for download.

Nie trzeba wyjaśnać
Post Reply
wolfset

I jak tam dzieciaczki wrażenia z nowej wersji softu :P ?? Ja jeszcze zbieram szczenę z podłogi :omg: sam nie wiem która zmiana najważniejsza, edycja sampli jest genialna, dodanie vintage mode jako efektów kosmos, zapinanie efektów na inpu insert, marzenia się spełniają :D która zmiana waszym zdaniem jest najciekawsza drodzy forumowicze ??
DonPadzior
Admin

NDC - to jest jedyna rzecz jakiej mi brakowało, teraz już nic mnie nie trzyma żeby sprzedać MP :(

EDIT:
W sumie to jeszcze brakuje mi tylko wewnęterznego resamplingu ale jako że mam Scarlett'a na krótko spiętego SPDIF'em to da się z tym żyć :)

EDIT 2:
no i jeszcze JJ'owskich audio tracków ale... o tym kiedy indziej ;)
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
wolfset

totepady wrote: W sumie to jeszcze brakuje mi tylko wewnęterznego resamplingu ...
Hahaha mordeczko nie można mieć wszystkiego ;) mimo wszystko myślę, że ostatni upgrade dał zajebiaszczego kopa renacie ><
A już zaczynałem zazdrościć pietruhowi rolanda mv8k :D
Na szczęście z nowym softem będę miał tyle zabawy, że przez rok sobie tego rolanda odpuszczę ;D
DonPadzior
Admin

1. renata jest już na rynku ok. 3 lat
2. dwa miechy temu cena nowej renaty spadła o ok. 30% (z 900 na 600 funta)
3. wczoraj na twitterze widziałem obrazek z v 1.9 heheheh co oznacza że jesteśmy coraz bliżej 2.0
4. do musikmesse pozostało dwa miechy (nie widzę tam AKAI w lineupie :niepewny: )
5. kocham teorie spiskowe :D :D :D

EDIT:
nie mogę już znaleźć tego zdjęcia :(
ale za to wiem że 1.8.1 juz istnieje i ma sie dobrze :P ba...nawet w 1.8 są już funkcje z 1.8.1 tylko że nie mają jeszcze napisanego UI i nie do końca są skończone, ale ponoć jak się znasz na programowaniu to dasz sobie radę je włączyć :P :P :P

Tak czy siak...kocham teorie spiskowe :P
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
wolfset

Mimo że kompletnie nie wierzę w teorie spiskowe ;> to powiem ci, że zasiałeś we mnie ziarnko niepewności :D
moskwa96
Pad4

dla mnie:
1. NDC
2. Chord mode
3. Cue przy edycji sampli i podglad sampla w program mode

Trochę jednak cofnęli usability do tylu poprzez schowanie ważnych funkcji pod SHIFT. Np. convert w menu chop. Do tego jeszcze wkurza mnie zmiana trybu chop (manual, regions, treshold) w osobnym oknie.

Poprawili tez kilka denerwujacych błędów, chociaż przy okazji doszły nowe. Szkoda tylko ze ciagle potrafi sie wywalić na cyce. Poprawienie tego problemu byłoby najważniejsze. Ale to chyba tylko jak przepiszą soft od nowa bo problem jest chyba w engine. Moze w 2.0 jak Bozia da.
dabek
Pad5

Możliwości o jakich pisze moskwa są zajebiste, choć póki co muszę się przestawić, trochę się pogubiłem w obsłudzę z poziomu kontrolera po pierwszych testach i zbyt często musiałem zerkać na software :)
moskwa96
Pad4

Po załadowaniu update'u 1.8.1 Software (32bit) nie wywaliło mi sie ani razu od dobrych kilku tygli. Korzystam codziennie, robię duuuże kombinacje, ładuje po 200MB sampli ze zgrywek na żywo, do woli efektów insertowych, zapinam rożne vsti, usypiam kompa, wybudzam, a Software stabilne jak skała. To chyba najlepszy feature z update 1.8.

Czy tez zauwazyliscie u siebie taki przełom, czy to tylko u mnie ?
dabek
Pad5

Potwierdzam, u mnie też żadnych zwiech ostatnio.
wolfset

U mnie to samo, hula jak ta lala ;)
Post Reply