Cześć,
Znowu wam trochę pokradnę czasu
Powiedzcie mi czy macie jakieś metody na ustawienie poziomu głośności przy zgrywaniu ścieżek audio z MPC 1000, posiadam interfejs Lexicon Omega (Świeży nabytek <3). Liczę na wasze odpowiedzi i porady, a i zgrywam do Adobe Audition
Zgrywanie scieżek a poziom głośności [MPC 1000]
- JackNigga
- Pad2
jedyna rada to taka, żeby przy zgrywaniu ścieżek nie dotykać gałki głośności, tak, aby zgrane osobno ścieżki miały oryginalny poziom decybeli.
Dodatkowo nie polecam zgrywać na zbyt wysokich poziomach głośności, nie dość, że mogą wtedy wystąpić wyżej wspomniane przesterowania, to na dodatek dźwięk zostanie skompresowany i zupełnie straci swoją dynamikę. Zawsze lepiej nagrywać ciszej niż głośniej, podgłośnić można zawsze i bez utraty dynamiki, za to dynamiki spłaszczonej przez zbyt duże poziomy głośności już nie odzyskasz nawet po ściszeniu. To taka moja rada.
Dodatkowo nie polecam zgrywać na zbyt wysokich poziomach głośności, nie dość, że mogą wtedy wystąpić wyżej wspomniane przesterowania, to na dodatek dźwięk zostanie skompresowany i zupełnie straci swoją dynamikę. Zawsze lepiej nagrywać ciszej niż głośniej, podgłośnić można zawsze i bez utraty dynamiki, za to dynamiki spłaszczonej przez zbyt duże poziomy głośności już nie odzyskasz nawet po ściszeniu. To taka moja rada.