Siema
Ostatnio w moim Numarku TT USB postanowiłem zmienić system z fabrycznego (Numark Groove Tool) na Shure M44G i wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że nie mogę go dobrze wyważyć. Kiedy daje maksymalne obciążenie na mojej przeciwwadze ramię nie chcę się podnieść do góry W konsekwencji skutkuje to tym że bez wyważenia ramienia nie mogę ustawić właściwej przeciwwagi dla mojego Shure'a. Ma ktoś pomysł co zrobić ? Może to głupie pytanie ale mam kupić cięższą przeciwwagę ?
Ustawienie przeciwwagi
- aisbeatz
- Pad5
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Pad5
Wyważ ramie bez syatemu tak by było idealnie równoległe do tależa, załóż sustem, sprawdź jaki powinien mieć nacisk. Skale na odważniku ustaw na zero i przekręć ciężarek o daną wartość. Reszte skoryguj na ucho .
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
- aisbeatz
- Pad5
Próbowałem przed chwilą zrobić tak jak EasyB napisał , wykręciłem headshell i próbowałem złapać równowagę dla samego ramienia i teraz mam odwrotną sytuacje, ustawiłem najmniejszy ciężar na przeciwwadze a ramię dalej jest maksymalnie odchylone do góry >.<
Chyba po prostu zrobię tak że dodam dodatkowe obciążenie do tego ciężarka i czymś przyczepię np. taśmą, estetycznie nie będzie ale trudno
Chyba po prostu zrobię tak że dodam dodatkowe obciążenie do tego ciężarka i czymś przyczepię np. taśmą, estetycznie nie będzie ale trudno
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- DonPadzior
- Admin
widzę że tu grubo zajawa kipi jak wy juz wyważacie ramię bez systemu
jedno pytanie tylko....:
jak skorygujecie później wagę własną systemu skoro skala będzie wyzerowana na puste ramię ?
Do numarka powinieneś mieć taki doczepiany/ dokręcany hmmm... "bolec" który wkręcasz na tył ramienia. Dzieki niemu mozesz odciągnąć przeciwwagę jeszcze dalej niz ci sie wydaje co powinno poskutkować odchyleniem ramienia.
Zaraz zrobię fotki
EDIT:
sorry za nieprzycięte zdjęcia ale z telefonu walę
jedno pytanie tylko....:
jak skorygujecie później wagę własną systemu skoro skala będzie wyzerowana na puste ramię ?
Do numarka powinieneś mieć taki doczepiany/ dokręcany hmmm... "bolec" który wkręcasz na tył ramienia. Dzieki niemu mozesz odciągnąć przeciwwagę jeszcze dalej niz ci sie wydaje co powinno poskutkować odchyleniem ramienia.
Zaraz zrobię fotki
EDIT:
sorry za nieprzycięte zdjęcia ale z telefonu walę
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- aisbeatz
- Pad5
Dzięki Panowie za rady, sytuacja jest już opanowana (przynajmniej tak mi się wydaje), zamiast tego dodatkowego ciężarka który jest na zdjęciu TTP zrobiłem takie coś
Coś takiego (czyli końcówka klucza nasadowego) da radę czy muszę kupić oryginalne dociążenie ?
Coś takiego (czyli końcówka klucza nasadowego) da radę czy muszę kupić oryginalne dociążenie ?