Wstęp

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
Bestu
Pad1

Coś bez obróbki zgrane prościutko z MPC mam wrażenie że perkusja wychodzi mi strasznie płaska co jest winą kijowego mixera także jeśli przy okazji ktoś mógłby polecić jakiś 8 kanałowy mixer godny uwagi to będę wdzięczny :)[soundcloud]https://soundcloud.com/bestubst/piatkowy-zarys[/soundcloud]
dudi
Pad16

A próbki bębnów skąd masz? Nie brzmią jak z wosku. Mikser mikserem, ale odpowiedniej jakości próbki to najważniejsza część.
Bestu
Pad1

Zgrywałem z vinyla ale nie prosto do mpc tylko przez kompa i z kompa do MPC więc może dlatego
moskwa96
Pad4

Na jednym samplu trudno cos sensownego wyrzezbic. Meczysz go bezlitośnie. A gary tak jak sam napisales, drewniane. I nie jest to wina zgrywania przez kompa. Nie chciałbym cię obrazić, ale wydaje mi sie ze powodem jest po prostu brak skilla, ale sie nie zniechecaj, per aspera ad astra.. trzymam kciuki:)
Bestu
Pad1

Jestem świadom braku skilla :P Dopiero się zapoznaję z MPC i dopiero ją odkrywam więc teraz spróbuję inaczej trochę podejść do sprawy i zobaczę co z tego wyjdzie. Odejdę ze zgrywania sampli na kompa tylko bezpośrednio na MPC będę ładował :P
moskwa96
Pad4

Pominięcie kompa nie spowoduje ze bedzie brzmieć znacząco lepiej, bo problem jest gdzie indziej..

(...)

Chciałem napisać ci o stackowaniu sampli, cięciu breakow i kompresji, ale przeglądałem listę twoich postów i widze ze juz koledzy ci to radzili. Generalnie chyba za mało robisz kawałków, i troche jakby zbyt wolno sie rozwijasz, bo od 2014 popełniasz te same błędy, i perką ciagle ci nie idzie. Najlepiej zrobisz jak znajdziesz kogoś z okolic Zamościa kto pokaże ci o co w tym biega, bo dawanie pojedynczych rad niewiele wnosi kiedy nie ma sie podstaw, a odnoszę wrażenie ze w tym tkwi Twój problem. Oczywiście mogę sie mylić, bo nie znam cię osobiście.
aisbeatz
Pad5

Może się mylę ale słuchając tego mam wrażenie że to płaskie brzmienie bębnów spowodowane jest nieumiejętną i nadmierną kompresją. Generalnie nie kompresuj wszystkiego tylko dlatego że gdzieś tam coś mówili, może na początek pobaw się saturacją i powoli eksperymentuj z kompresją.
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Bestu
Pad1

Dzięki nawet za te pojedyncze rady ale niestety Zamość w beatmakerach nie stoi więc ciężko z tej strony liczyć no pomoc. Popracuję trochę nad brzmieniem i zobaczymy co wyjdzie. Nie do wszystkiego jestem w stanie sam dojść więc owe rady są bardzo przydatne :)
Bestu
Pad1

Nie starałem się tego rozwijać ale posiedziałem trochę w temacie i wydaje mi się że teraz wyszło lepiej [soundcloud]https://soundcloud.com/bestubst/5-1-3a[/soundcloud]
Post Reply