Zrób beat na epkę! Dla ultramarotończyka:)

Szukasz producenta lub wokalisty? Pokaż swoje projekty i nawiąż współpracę. Potrzebujesz skreczy? Poproś o nie w tym dziale.
Erykoziolkowski87
Padawan

Serwus wszystkim!

Po udanej, zeszłorocznej- I biegowej pielgrzymce do czeskiego Hradec Kralove , podjąłem decyzję, iż w tym roku na własnych nogach znów zmierzę się z kempową trasą. Początkowo był plan, żeby uskutecznić biegową pielgrzymkę, w 3 dni, robiąc niecałe 70 km dziennie. Jednak ze względu na krótki urlop jaki mam na sierpień, pielgrzymkę biegową zrealizuję w jeden dzień. Do przebiegnięcia będę miał około 100 km.
Kilka lat temu, załapałem bakcyla na bieganie, zawsze miałem wizje aby zaliczyć trzy cyfrowy kilometraż na liczniku. Więc stwierdziłem, że będzie to świetna okazja, aby zrealizować stary plan, który non stop tkwił mi głowie.
Tegoroczna edycja,jest dla mnie wyjątkowa, będzie to dla mnie 10 kemp. Z tej okazji kumpela przygotuje jakieś kempowe ciasto lub tort, które zostanie skonsumowane na polu namiotowym:) Więc jak stówę mam do zaliczenia, to za każdą edycję przebiegnięte zostanie 10 km!:)

Jest do zrealizowania jeden mega dla mnie istotny projekt. Planuję nagrać swój skromny debiutancki rapowy album. Płyta zatytułowana będzie "biegowa epka" Znajdą się na niej tracki tylko o bieganiu. Będe potrzebował 5 instrumentali + jeszcze instrumental na intro i ewentualnie na outro...Więc płyta będzie typowa do zarzucenia na słuchawki, na jogging a nie do słuchania przy rozpalonym grillu latem:) Mam nadzieje, że "Epka" pokaże, że bieganie to nie tylko przebieranie nóg na przemian, a coś więcej:)

80% tekstów mam już napisanych. Na tą chwilę potrzebuję instrumentali. Więc z tego powodu chciałbym dla wszystkich producentów, szczególnie tych kempowych ogłosić KONKURS. Jeśli podeślesz mi bit, który będzie pasował do mojego tekstu, to jestem w stanie w nagrodę ufundować Ci BILET NA KEMPA albo siano-jeśli się nie wybierasz do Hradec.
Zasady są takie.

1. Mam swój gust, sorry ale nie interesują minie jakieś "trapy", jakieś elektro syntetyczne beaty.Odpadają jakies jazzowe trąbki,wokale pokroju wiewiórek "Chip i dale", archaiczne oldschoolowe boom bapowe beaty. Nie łapcie się też pierwszych lepszych dostępnych sampli, które były już wykorzystywane przez tuzin producentów. Jeśli nie są Ci obcy producenci jak Pete Rock, Jay Dee, Q-tip, 9th Wonder, Damu, Grap Lova, to znaczy że możesz byc dobrym moim sojusznikiem:)

Do jednego utworu, potrzebuję mieć koniecznie instrumental, wykonany w oparciu o sample pochodzące z piosenki "Supergiu Superman" w wykonaniu "Faridy". Jest to utwór wydany na winylu przez polską wytwórnie. Większość z nas kojarzy oczywiście melodie tego kawałka w utworze Molesty " Wolę się nastukać".
Tu liczę na twoją kreatywność,możesz zrobić dobry remix, dodać głos wokalistki -Faridy itp. Ma to troszkę wyglądać, jak to co zrobił Elzhi z klasycznym albumem Nas - "illmatic". Utwór ma być mniej więcej tempie jak to zrobił DJ 600 V.

Kolejna sugestia co do beatu, choć nie każdy z was musi brać sobie to do serca. W tym roku wystąpi na scenie Mob Deep. Zespół jednym z utworów wykorzystał sample z numeru - Esther Phillips's "that's all right with me". Jeśli jesteś coś fajnego z tego wykombinować, to będziesz miło widziany w kolejce po kempowy bilet.

Co do reszty beatów. Dam jeszcze za jakiś czas znać. Zobaczę też co mi podeślecie.

Żeby się jeszcze lepiej, muzycznie nakierować , to możecie sprawdzić moje konto na soundcluadzie. Sprawdźcie po prostu w jakich klimatach jest mój muzyczny świat.

Beaty, możecie już podsyłać jeśli macie jakieś zachomikowane na dyskach. Instrumentale, które zostały już przez was wrzucone do internetu, nie mogą brać udział w konkursie.

Mam nadzieje, że uczciwie podejdziecie do sprawy, że na kempie spotkam się z wami i opijemy współprace. Jeśli, włożycie naprawdę dużo serca w produkcje beatów, jestem w stanie nieco więcej zapłacić za beat, oczywiście nie 700 zł,1000 zł, ale zawsze się dogadamy, żeby oprócz biletu starczyło jeszcze na jakiś dojazd i może na langosza:) Dogadamy się. Spokojnie. Czas pokaże. Jeśli zrobisz beat, a będzie trzeba coś zmodyfikować , coś dograc zrobić jakiś mastering, to możesz liczyć, że jeszcze kasa wskoczy za to. Mam dwóch zaufanych znajomych , którzy będą oceniali beaty. Siedzą w beatmajkingu kupę lat, więc myślę ze nie będzie żadnych spin co do wyceny. Musisz mieć nr konta bankowego, na który przeleje ci kasiute.

Będę potrzebował osobę, która dobrze śpiewa, może pojawić się na jednym utworze. Mam pewien pomysł, potrzebuje męski głos, ale nie jakiegoś total kastarta:) Jak macie jakieś tracki, konta na ytb , soundcloudzie, to proszę wysyłajcie linki, tracki.

Konkurs, trwa do końca lipca, jeśli sytuacja będzie tego wymagać, to czas konkursu przedłuży się o jakiś tydzień, dwa. Oczywiście, jesli ktoś podeśle mi beat,który mi przypasi to dam wcześniej znać. Im wczęśniej wyślecie beat, tym lepiej, szybciej możecie wiedzieć o wygranym bilecie.:)

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. To oczywiście, będę potrzebował mieć projekt okładki albumu. Ale o tym powiem, później. Graficy, osoby które malują mogą zostać zwerbowani.Ale proszę o cierpliwość. Dam znać jeszcze.

Jeśli macie jakieś pytania to piszcie w komentarzach , lub na email: kempielgrzymka@gmail.com albo piszcie na priv, można pogadać też na skypie...

A tak było w poprzednim roku:

https://www.facebook.com/events/1450713078523449/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Moje konto na saundclaudzie:

https://soundcloud.com/eryk-kozio-kowski/likes" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Na ten moment potrzebuje bicior w takiej konwencji. Oczywiście jest to tylko sugestia, jeśli jesteś bardziej coś w stanie wykonać kreatywnego, to działaj podsyłaj beat, bo może akurat okaże się zwycięski.

https://soundcloud.com/lakim/summers-end" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Image

Dołącz do wydarzenia na fb

https://www.facebook.com/events/9374060 ... ts&fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Ende
Pad10

Jesteś człowieku pozytywnie !@#$%^&* :D Muszę tylko jeszcze kupić kable i będę miał masę sampli z wosku.
MadBullBeats
Pad6

Masz jakieś kawałki gdzie nawijasz,bo na Twoim SC są tylko instrumentale innych ?
Erykoziolkowski87
Padawan

W życiu nagrałem kilka tracków, ostatnio jeden- rok temu-jako "próbka". Jeszcze troszkę muszę popracować nad dykcją, ta epka to będzie mój debiut. Podaj mi na priv adres-email, to wyśle Ci mój track...
Ende
Pad10

Wrzuć tutaj, zeby każdy widział.
MadBullBeats
Pad6

Dokładnie,nikt nie zrobi Ci bitu nie znając Twojej nawijki-warto by było się zaprezentować :V Elo
siemasz3
Pad6

chyba ze pobiegniesz do instrumentali - cos a'la soundtrack z Rocky'ego lub Bloodsport ;) wtedy swoja osoba i maratonem przypromujesz forum ;)
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
MadBullBeats
Pad6

siemasz3 wrote:chyba ze pobiegniesz do instrumentali - cos a'la soundtrack z Rocky'ego lub Bloodsport ;) wtedy swoja osoba i maratonem przypromujesz forum ;)
GRUBO :V
Erykoziolkowski87
Padawan

ok, mogę wrzucić gdzieś track do przesłuchu, ale na jakąś stronę z hasłem....bo niestety wykorzystałem beat bez pozwolenia, dlatego nie chce z tym bardzo upubliczniać się.

dobra, plik wrzuciłem tutaj:

http://megawrzuta.pl/download/3bc919081 ... 38a40.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

hasło:

eQyJuZuv

trybi ten link?
Last edited by Erykoziolkowski87 on 14 Jun 2015, 20:14, edited 1 time in total.
moskwa96
Pad4

Swoją droga użycie sampli z utworów, które zasugerowales, tez spowoduje ze kawałki na twoja płytę bedą nielegalne
(zakładam ze nie masz kasy zeby te sample legalizowac).

PS: Fajnego arta walnales do przegladu goreckiego o graficiarzach w swoim miescie. Poczytałem i propsuje, bo wykonałeś spora prace.
MadBullBeats
Pad6

Tak a propos sugerowanego tracku,najtańsza płytka Faridy na Discogs lata po 30£,a drugi sampel z Ester Phillips jest zajechany do granic możliwości :(
Erykoziolkowski87
Padawan

Swoją droga użycie sampli z utworów, które zasugerowales, tez spowoduje ze kawałki na twoja płytę bedą nielegalne
(zakładam ze nie masz kasy zeby te sample legalizowac).
W planie jest zrobienie nie legala. Nie mam żadnego powiązania z żadną wytwórnią....A nawet jeśli, to będę martwił póżniej się o to. Z E. PHILLIP's nie koniecznie musi być uzyty sampel, to tylko była sugestia. A co do Faridy, no to jednak chciałbym, żeby sample były użyte na 100.

Dzięki za props za artykuł.
Tak a propos sugerowanego tracku,najtańsza płytka Faridy na Discogs lata po 30£,a drugi sampel z Ester Phillips jest zajechany do granic możliwości
A ja powiem, że na allegro kosztuje najtańszy z przesyłką 8,84 zł. I jeden egzemplarz mam chyba na bazie w Polsce, w razie czego. Możecie ciąć z mp3 sample, a le jesli trafi się dla mnie dobry beat to będzie tak samo trzeba go zrobić na nowo, żeby nie było total obciachu że "z mp3 pocięte".

Z Ester Phillips-może to nie był strzal w dychę, zły pomysł może, więc spoko można wykminić przecież co innego.
MadBullBeats
Pad6

Na Allegro nie sprawdzałem...,no to skoro masz sampel z Faridy to ja proponuję rzucić samplem i zorganizować HOMEWORK w innym dziale na forum z Twoimi zasadami - będziesz miał dużą możliwość wyboru bitów z samplem którego tak pożądasz - ;) Elo
Erykoziolkowski87
Padawan

Spoko. Można zrobić opcje z HOMEWORKiem. Od dzisiaj na to niech będzie miech czasu? ok?
Może ktoś wrzucić to tutaj na forum w moim imieniu? Bo nie wiem do końca jak Wy sobie tutaj to organizujecie...
MARKOWY
Zwycięzca Ligi Bitów

Kiedyś gdzieś robiłem bit z Faridy, mam na wosku album, mocno trzaska ale wycisnąłem 3 bity.

Ze Świebodzic jesteś?

Tak btw... producenci których wymieniłeś, mają na swoim koncie archaiczne boom bapy, bity z wiewiórkami, a i licznie jazzowe trąbki by się znalazły :)
https://soundcloud.com/markowe-bity" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Erykoziolkowski87
Padawan

nie jestem ze Świebodzic, ale zamelduje się tam 1 -2 dni wcześniej w jakimś hotelu, przed wybiegiem do Hradec-19 sierpnia. Pochodzę z małego miasta Góra. DJ Krótki jest też stąd.

A co do beatów. Tak to prawda, co napisałeś. Tworzyli takie beaty, ale nie zawsze. Wymieniłem tych producentów, żeby nakierować nieco na klimat, nastrój kawałków. "Archaiczne"-w sensie żeby nie brzmiały jak z lat 90. jak np z albumu KRS-ONE- Return of teh boom bap, tylko bardziej już z duchem dzisiejszych czasów....tak jak np ten utwór-https://soundcloud.com/ruzo/little-brother-life-of-the albo np jak track: https://www.youtube.com/watch?v=gfagm8pK7pw" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow Rozumiemy się?:)
Erykoziolkowski87
Padawan

Założyłem wątek z Homeworkiem -Farida Gangi - Supergiù Superman

http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=30&t=4465" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
dudi
Pad16

Erykoziolkowski87 wrote:Założyłem wątek z Homeworkiem -Farida Gangi - Supergiù Superman

http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=30&t=4465" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Zamknąłem go. Uzasadnienie podałem w przedmiotowym wątku.
Erykoziolkowski87
Padawan

Coraz więcej osób odzywa się do mnie w sprawie konkursu. Żeby Was jeszcze lepiej nakierować, w jakim stylu beaty mi chodzi, to podsyłam do odsłuchu beaty producenta FAWOLA,cała paczka tracków brzmi wysmienicie.
https://soundcloud.com/altrmarka-1/randombeats4" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
duża ilość beatów wchodzi jak świeżutki jabłecznik:
moje faworyty-utwory zaczynające się od
0;22, -00;59,
04;22
05;55
07:00
7;53
8;24
11;21
14;32
16;22
17;02
18;15
20;17
24;17
24:42

Przypominam-czas do końca lipca.

Image
EasyB
Pad5

Skoro sie podobają, to napisz do niego i kup te bity i po problemie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Locked