Niedziałający crossfader?
-
- Padawan
Siemano Wam. Jestem tu nowy, mam pytanie (myślę, że dobry dział). Niedawno kupiłem gramofon + mikser. Ogólnie tani sprzęt, potrzebny był do samplowania, jak się okazało prawdopodobnie da się scratchować... Gramek to Numark tt-1520, a mikser Numark M101. Otóż mam wszystko podłączone, gramofon do miksera, uziemienia, wszystko wydaje się być OK, ale coś jest z crossfaderem i poziomami głośności. Otóż cross nie ,,domyka'' scratchu. Tzn. nie reaguje w ogóle na ruch, to samo z poziomami głośności. Jak mówię, jestem w temacie nowy, staram się czytać, ale tego jeszcze nie ogarniam. Jakieś pomysły? Pozdrawiam.
-
- Moderator
Nie sądzisz że na to pytanie odpowie ci instrukcja obsługi?StereoTyp wrote:Ostatnio też myślałem, czy dobrze jest to podłączone, możecie mi powiedzieć jaka ma być mniej więcej zasada, tzn. czy gramofon od razu na mikser czy np. wszystko do komputera i osobno beat i sampel z winyla na mikser?
-
- Padawan
http://www.manualguru.com/numark/m101/q ... ge-3/print" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow Fizycznej instrukcji nie miałem, ale tylko to znalazłem. Powiedzcie mi tylko, czy jednym gramkiem i bitem z kompa mogę to jakoś zrobić, by ten crossfader działał. Jak Zadaję głupie pytania, to mówcie, jestem newbie zone
- MARKOWY
- Zwycięzca Ligi Bitów
Nie poskreczujesz na tym sprzęcie, więc odpuść sobie temat od razu bo się tylko zniechęcisz.
Mixer bez krzywej cięcia crossa też się słabo nadaje.
Jedynie sampling Ci pozostał...
BTW
Miałem kiedyś ten gramofon, znalazłem w anglii pod śmietnikiem - funkiel nówka!
Mixer bez krzywej cięcia crossa też się słabo nadaje.
Jedynie sampling Ci pozostał...
BTW
Miałem kiedyś ten gramofon, znalazłem w anglii pod śmietnikiem - funkiel nówka!
https://soundcloud.com/markowe-bity" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow