Podwójne udeżenia padów
-
- Pad1
Witam, ostatnio wymieniałem sensory w swojej 25k i po wymianie zauważyłem że przy udeżeniu sampel wybrzmiewa kilkukrotnie dzieje się tak przy mocniejszym dynamiczniejszym graniu, ale gdy udeżam lekko jest normalnie. Próbowałem już zmiany czułości, ustawiałem sampel na mono i nic dalej to samo. Miał ktoś może podobny problem i wie co jest 5?
-
- Pad1
jestem załamany, wysłałem drugi raz mpc do serwisu i drugi raz zostały wymienione sensory problem się powtarza, jak uderzam raz to sampel wybrzmiewa jakby był włączony note repeat, wybrzmiewa kilka razy. Dziwne bo jak uderzam lekko to jest spoko ale przy dynamicznym graniu już jest lipa. ( . Probowalem już reinstalacji softu i nic nie dało.
Czego to może być wina
Czego to może być wina
- czarnobrody
- Pad4
Mam podobny problem na moim tysiaku. Co dziwne, nie pojawia się zawsze i ustępuje gdy gram już dość długo np. godzinę. Może problem leży w padach? Sprawdź czy dzieje się tak w przypadku każdego pada czy np tylko kilku. U mnie takie podwójne uderzenie występuje na padach 1-4 co wg. mnie wskazuje na to, że poprzedni właściciel miał ciężką rękę przy graniu perki
https://soundcloud.com/czarnobrody
sp 404 ninjah
sp 404 ninjah
- czarnobrody
- Pad4
Ja bym na twoim miejscu spróbował jeszcze wymienić same pady.
Tak btw. skoro na starym sensorze wszystko działało dobrze to czemu go nie zamontujesz znowu?
Być może problem siedzi głębiej i osoba która ci to wymieniała coś spartoliła, ale się do tego nie przyzna
Tak btw. skoro na starym sensorze wszystko działało dobrze to czemu go nie zamontujesz znowu?
Być może problem siedzi głębiej i osoba która ci to wymieniała coś spartoliła, ale się do tego nie przyzna
https://soundcloud.com/czarnobrody
sp 404 ninjah
sp 404 ninjah
-
- Pad1
Rozkręcałem mpcetke, sensory moim zdaniem wyglądają wporządku, taśma wpięta prawidłowo. Napisałem jescze do Jazzcata odpisał mi, że nowe sensory są bardziej czułe, że z czasem niby będzie lepiej i że nie przepada za nowymi sensorami własnie z tego powodu (tak zrozumiałem ). Co do padów zbieram się własnie do kupna grubszych gum