Problem z Maschine mk2
-
- Padawan
Witam. Niedawno kupilem groovboxa Maschine mk2 i mam pewien problem. Chodzi o to ze kontroller czesto sie zawiesza podczas pracy. Probowalem juz roznych rzeczy i nic. Nawet wgralem od nowa windowsa majac nadzieje, ze problem jest zwiazany z systemem, lub sterownikami. Nie przynioslo to niestety oczekiwanych rezultatow. Komputer raczej slaby nie jest (I7, 16gb ram, 2 dyski ssd). Problem polega na tym, ze podczas pracy kontroller sie zawiesza na kilka sekund. Samo oprogramowanie maschine reaguje bez problemow. Podczas tych kilku sekund, w czasie ktorych kontroller nie odpowiada moge swobodnie edytowac, zmieniac parametry w oprogramowaniu na komputerze. Jest tez drugi problem. Czesto pojawiaja mi sie na wyswietlaczu jakies lagi (pixele w roznych miejscach na wyswietlaczu). W przypadku zmiany jakiegos parametru galkami, znikaja. Myslalem tez ze moze to byc wina zasilacza w moim pececie, ale mierzylem pobor pradu watomierzem i jest ok. (Zasilacz corsair 500w). Pisałem kilkakrotnie do nativesupport.pl, lecz nikt nie raczył odpowiedzieć na moje maile. Prosze was o pomoc w tej kwestji, poniewaz juz nie wiem co z tym zrobic. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
- kazmisz
- Pad3
Oddaj na reklamacje, lub moze ten typ tak ma, na moim MPC studio też czasami pojawiają się pixele w roznych miejscach ale po zmiane ktoregos z parametrow wszystko wraca do normy, takze mysle że tą opcją z wyświetlaczem moim zdaniem nie ma czym sie stresować, a jeśli chodzi o zawieszanie to nie pomoge.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Pad1
1. Masz najnowsze sterowniki?
2. Jakie masz komponenty w PC?
3. Jakim portem łączysz się z kompem?
4. Na gwarancji?
5. Używasz oryginalnego kabla do połączenia z komputerem?
EDIT:
No a tak btw byś se wpisał w Google "maschine mk2 freezing" i wyskakują same fora z twoim problemem. Open your mind.
2. Jakie masz komponenty w PC?
3. Jakim portem łączysz się z kompem?
4. Na gwarancji?
5. Używasz oryginalnego kabla do połączenia z komputerem?
EDIT:
No a tak btw byś se wpisał w Google "maschine mk2 freezing" i wyskakują same fora z twoim problemem. Open your mind.