Zirds - Acid Jam 3 (video)

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
Zirds
Padawan

Cześć,
Taki mały filmik z domowego Live.
Pod koniec może się dźwięk rozjeżdżać bo źle z synchronizowałem klip z dźwiękiem.
http://youtu.be/vC070bxADe4" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
pietruh
Pad12

Człowieku zazdroszczę Ci tych ledów kolorowych :D
Dobry kwas :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
pralinka01
Pad1

Dobre te machiny, ale kurde ELEKTRON o.o ... Zaluje ogolnie troche , ze zamiast dorzucic troche i kupic chociaz monomachine , wzialem te Airy... Ale trudno, nie ma co narzekac. Trzeba wycisnąć jak cytryne puki hajs nie wskoczy ;p
Zirds - a Ty jak oceniasz te rolandy?
Zirds
Padawan

Świetnie współpracują z Bitwigiem, każdy instrument (kick, snare, clap etc) mogę nagrywać na osobne ścieżki i potem w DAW nimi operować.
Chciałbym skompletować wszystkie AIRY i do tego mieć jeszcze te syntezatorki Roland Boutique. Mam zamiar jeszcze dokupić jakiś efekt w formie kostki gitarowej i sobie grać lepsze live.
pralinka01
Pad1

Noo efekty sa petarne. ^^ Mi udało się wyrwać analogowy delay do dubów z 1982 xd
DirtyDrumzStudio
Moderator

Zirds powiedz jak ci sie sprawuje TB3? robiles moze porownanie z ktoras z wtyk emulujacych tb 303 albo moze miales okazje porownac z oryginalnym tb 303? Pytam bo sam sie zastanawiam nad nim tylko nie wiem czy warto tzn czy jest np duza roznica w brzmieniu miedzy wtyka a cyfrowym tb3
Zirds
Padawan

Tylko dobre ucho zauważy różnice... Co do wtyk używałem ABL i podobnych i brzmienie było świetne. TB-3 też świetnie brzmi mimo, że to nie analog, a cyfra. Plusem dla mnie jest akurat to, że współpracuje jako slave z Tr-8 oraz jest to w jakimś większym stopniu Hardware.
Polecam też poszukać Korg Volca Bass.
pralinka01
Pad1

TB-3 tak w sumie średni do kwasów jest. Przyrównując chociazby cyclone tt-303 albo xoxboxa to nie ma porównania w tłustości. Ale ma wiele innych zalet - łatwa, intuicyjna obsluga (w orginale troche terror z programowaniem), bardzo ciekawe leady, scatter, ekstra-przestrzenne efekty w niektórych barwach itd... Ogólnie kozacka maszynka, ale przy analogach sound siada. (Jeżeli mówimy o porównaniu samych barw z tb-303 ^^ )
P.S. Porównywałem jak narazie z rzeczonymi klonami, ale niedlugo jade do znajomego z 3city , ma orginał to zdam relacje, ale myśle, że za dużo sie nie bedzie róznic od klonów (moze poza małymi nuansami :P )
Jeżeli chodzi o wtyki to nie wiem, nie używam komputera w produkcji. :)
Post Reply