Witam chciałem opisać pewną sprawę liczę na pomoc doświadczonych użytkowników forum.
Zakupiłem używaną klawiaturę mini AKAI MPK.Sprzęt ten miał być plug and play.Najpierw przy WINDOWS 7 okazało się że system nie może rozpoznać urządzenia USB,tydzień walki w formaty,zmiany systemów,dogrywanie sterowników,i efekt był taki że jak już rozpoznał sprzęt w WINDOWS to po chwili się tracił.Ktoś ma jakiś pomysł gdzie tkwi błąd?Dodam tylko że sprzęt próbowałem na kilku kablach USB.Są jakieś softy które wykluczą zepsute urządzenie AKAI ( chciałbym wykluczyć sytuacje że sprzedający wcisnął mi bubla który nie działa.)Samo urządzenie świeci ,pady reagują na dotyk,tylko brak reakcji w postaci dzwięku.
Dzięki z góry za wskazówki.
PS:dziś postaram się jeszcze wykluczyć uwalone porty USB na innym komputerze niż LAP DELL.
Akai MPK MINI
-
- Padawan
mam pod laptopem wpięte pod usb jedynie myszkę .To wszytsko.Gość który sprzedał mi urzadznie na OLX twierdzi że było sprawne (jakoś mu nie ufam) i że pracował na WINDOWS 8 bez problemu,myślę ze windows 7 nie powinien tutaj robić problemu ,w końcu urzadzenie plug and play.Mimo wszystko chce wykluczyć oszustwo i może jakies braki u mnie.
W necie wyczytałem że to może być wina złącza mini usb w samym urządzeniu,można to jakoś wykluczyć?
AKAI sprawdzane na 3 różnych sprzętach,na każdym to samo,albo wykrywa loteryjnie,albo nie znaleziono urządzenia USB.
W necie wyczytałem że to może być wina złącza mini usb w samym urządzeniu,można to jakoś wykluczyć?
AKAI sprawdzane na 3 różnych sprzętach,na każdym to samo,albo wykrywa loteryjnie,albo nie znaleziono urządzenia USB.
-
- Padawan
Najprawdopodobniej uwalony port USB.
Są do naprawy tej usterki filmy na YouTube(" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow) ,ale wolałbym aby zrobił to ktoś profesjonalnie.
Zna ktoś firmy które zajmują się takimi defektami?
Są do naprawy tej usterki filmy na YouTube(" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow) ,ale wolałbym aby zrobił to ktoś profesjonalnie.
Zna ktoś firmy które zajmują się takimi defektami?