Mpc 2500 czy Mpc 5000 proszę o pomoc w wyborze
-
- Pad2
Witam wszystkich wyjadaczy forumowych. Ogromna prośba do użytkowników o wskazowki i pomoc, który model polecacie dla poczatkującego w temacie Mpc. Za modelem 2500 przemawiaja lepsze przetworniki cyfrowo analogowe (a moze sie myle). Z kolei model 5000 kusi wbudowanym syntezatorem. Ktory model jest bardziej intuicyjny i bardziej przyjazny uzytkownikowi . Ktora maszyna jest mniej awaryjna i niezawodna , i w razie awarii (odpukac) ktora bedzie tansza w temacie ewentualnej naprawy/serwisu. Dziekuje z gory za pomoc. Pozdrawiam.
-
- Pad2
Dziekuje pieknie za odpowiedzi. Niezdecydowanie wynikalo z tego iz ma to byc moja pierwsza mpctka wiec chce dokonac wyboru z glowa, po drugie w gre wchodza tylko uzywane egzemplarze wiec nie chcialbym sie na cos naciac przy kupnie bo to nie maly wydatek. Na razie obstawiam przy modelu 2500 

-
- Moderator
switche dostaniesz w prawie kazdym sklepie z czesciami elektronicznymi. Reszta to mpc stuff lub audiostacja. MPCetki nie sa kruche wiec jak kupisz w dobrym stanie to bedzie ci służyła długie lata.
-
- Pad2
lepiej znaleźć części na ebay, ja np. kupowałem od gościa z Włoch. Chodzi o to że przesyłka ze Stanów jest o wiele droższa i pewnie długo idzie. Z Włoch mi przyszło BARDZO szybko, aż się zdziwiłemDirtyDrumzStudio wrote:switche dostaniesz w prawie kazdym sklepie z czesciami elektronicznymi. Reszta to mpc stuff lub audiostacja. MPCetki nie sa kruche wiec jak kupisz w dobrym stanie to bedzie ci służyła długie lata.

-
- Padawan
Nigdy na zywo nie widzialem mpc 5k, nie wiem czy juz kupiles mpc, ale z mojego punktu widzenia 5k ma jedna naprawde fajna opcje. Nagrywanie na 8 sciezek na hdd bez ladowania probek do ramu. Wymaksowana 2500 ma 12 chyba minut stereo samplingu o ile dobrze pamietam. Przez direct record sampluje sobie gitarke czesto heh te probki zajmuja sporo miejsca
Jesli chcialbys tez dogrywac jakies sprzety co nie hulaja przez midi to mysle ze to moze byc istotne. Peace
Jesli chcialbys tez dogrywac jakies sprzety co nie hulaja przez midi to mysle ze to moze byc istotne. Peace
Nie kupuje sample packow do samplera