Witam wszystkich,
przy maksymalnie odkręconym potencjometrze ledwo co słychać. Tak jak wspomniałem dotyczy to gniazda słuchawek i stereo- out. Kompletnie nie mam pojęcia jak mogło sie to wydarzyć bo jej nie zarzynałem..
Czy macie jakieś sugestie?
Dzięki !
Problem z odsłuchem słuchawki/stereo out
Może trzeba zmienić ustawienia poziomu głównego który odpowiada za głośność słuchawek i stereo out.
1. Naciśnij klawisz [MODE], a następnie [PAD10] (OTHER).
To przełącza do trybu OTHER.
2. Naciśnij klawisz [F1] (GLOBAL) key.Strona GLOBAL zostanie wyświetlona.
3. W polu Master level, ustaw poziom.
Jeżeli to nie pomoże to spróbuj zresetować MPC1000 do ustawień fabrycznych. Samplery czasem tak mają że dostają głupawki
Żeby zresetować wykonaj:
1. Włącz MPC1000 trzymając klawisz [ERASE].
2. Zwolnij klawisz [ERASE] po tym jak wyświetlacz pokaże [MPC1000 (##MBinstalled)].
Daj znać czy pomogło jak nie będziemy się zastanawiać co dalej
1. Naciśnij klawisz [MODE], a następnie [PAD10] (OTHER).
To przełącza do trybu OTHER.
2. Naciśnij klawisz [F1] (GLOBAL) key.Strona GLOBAL zostanie wyświetlona.
3. W polu Master level, ustaw poziom.
Jeżeli to nie pomoże to spróbuj zresetować MPC1000 do ustawień fabrycznych. Samplery czasem tak mają że dostają głupawki
Żeby zresetować wykonaj:
1. Włącz MPC1000 trzymając klawisz [ERASE].
2. Zwolnij klawisz [ERASE] po tym jak wyświetlacz pokaże [MPC1000 (##MBinstalled)].
Daj znać czy pomogło jak nie będziemy się zastanawiać co dalej
-
- Padawan
Witam Was ponownie,
potrzebowałem prawie roku by sprawdzić wskazówki podsunięte przez Beatshowbrothers (dzięki wielkie). Wiem wiem, zapłon tragiczny, ale tak jakos wyszło..
W każym razie chyba zresetowałem moją MPC1000, a na pewno zmieniłem poziom głośności wg Twojej porady. Jest lepiej, lecz nie tak jak wczesniej. Przedtem urywało głowe kiedy dało się zbyt głośno. Po zmianie Master Level na 0dB jest głośniej, ale zaczyna charczeć.
Macie drodzy forumowicze jeszcze jakies pomysły ?
potrzebowałem prawie roku by sprawdzić wskazówki podsunięte przez Beatshowbrothers (dzięki wielkie). Wiem wiem, zapłon tragiczny, ale tak jakos wyszło..
W każym razie chyba zresetowałem moją MPC1000, a na pewno zmieniłem poziom głośności wg Twojej porady. Jest lepiej, lecz nie tak jak wczesniej. Przedtem urywało głowe kiedy dało się zbyt głośno. Po zmianie Master Level na 0dB jest głośniej, ale zaczyna charczeć.
Macie drodzy forumowicze jeszcze jakies pomysły ?