Witam, mam problem z ustawieniem intefejsu audio behringer uca222 na ios.
Otóż output chodzi super. Niestety ale w ustawieniach nie ma inputa - nie da się dodać, nie da się wybrać opcji by nagrywał przez interfejs. Jakieś rozwiązanie, sterowniki czy cokolwiek ? plis ?
Studio One 3.0 + Behringer uca222 +Macbook
-
- Moderator
to iOS czy OSX? Ustawiles w preferencjach dzwieku ten interfejs? Sprawdzales czy na stronce Behringera sa aktualne sterowniki? Jezeli ich nie instalowales to moze byc rozwiazaniem twojego problemu.
-
- Pad1
Sprawdź routowanie wejść/wyjść w Song Setup w preferencjach, Preferences > Audio Setup > Song Setup i w zakładce Inputs zerknij czy masz przypisane poprawne kanały. Potem w konsoli (panel Mix) przy trackach audio będziesz mógł wybrać dowolne przydzielone wejścia - w tym miejscu co na screenie na czerwono:

Alternatywnie ten przycisk zaznaczony na żółto przeniesie Cię w to samo miejsce.
Klepnij też od razu "Make default" jak ustawisz co trzeba, będzie Ci domyślnie w każdym songu wczytywało nowym ten config.
I nie masz co siedzieć na 3.0, warto zrobić update do 3.2, .1 poprawiło sporo rzeczy a w .2 doszło kilka świetnych funkcji przyspieszających pracę, polecam aktualizacje serio

Alternatywnie ten przycisk zaznaczony na żółto przeniesie Cię w to samo miejsce.
Klepnij też od razu "Make default" jak ustawisz co trzeba, będzie Ci domyślnie w każdym songu wczytywało nowym ten config.
I nie masz co siedzieć na 3.0, warto zrobić update do 3.2, .1 poprawiło sporo rzeczy a w .2 doszło kilka świetnych funkcji przyspieszających pracę, polecam aktualizacje serio

-
- Pad1
Okej dzięki za info co do update bo zawsze się ich boję.
Co do samego patentu - ja nie mam kanałów input w ogóle. Nie mam co wybrać.
Jest pusto na liście i pusto w ustawieniach.
Tak jakby w ogóle nie było input.
Zrobię Ci screen jak wrócę do domu.
Co do samego patentu - ja nie mam kanałów input w ogóle. Nie mam co wybrać.
Jest pusto na liście i pusto w ustawieniach.
Tak jakby w ogóle nie było input.
Zrobię Ci screen jak wrócę do domu.
-
- Moderator
ja mialem ostatnio na probie podobny problem z kolezki ultranova od novation. po podlaczeniu nie widzialo jej wogole. okazalo sie ze trzeba stery do niej sciagnac aby zatrybila