MPD18 nie reaguje

Nie trzeba wyjaśnać
Post Reply
yopietri
Pad2

Wracam dzisiaj ze szkoły, siadam do biurka z głodem zrobienia jakiegoś bitu. Odpalam DAW (FL 11) podłączam MPD18, wrzucam chopy do wtyczki FPC i klikam learn = LIPA
Dosłownie lipa bo FL nie chce przypisać w FPC pada od MPD. Kontroler działa i FL Studio widzi go (Enable jest a gdy naciskam jakis pad to w lewym górnym rogu zaświeca się pomarańczowa ikona więc niby git) Niestety nie potrafi odegrać dzwieku i nie reaguje na nacisk padów (mimo że FL go widzi i pokazuje że naciskam)
Komputer był restartowany, nie pomogło itd.
yo
MadBullBeats
Pad6

Asio masz źle skonfigurowane lub Ci się poprzestawiało często tak miałem na pirackim FL wejdź w - Audio = Panel ASIO i tam pobaw się ustawieniami - wiem że na 99% to o to chodzi
yopietri
Pad2

MadBullBeats wrote:Asio masz źle skonfigurowane lub Ci się poprzestawiało często tak miałem na pirackim FL wejdź w - Audio = Panel ASIO i tam pobaw się ustawieniami - wiem że na 99% to o to chodzi
Troszke lipa bo nic nie pomaga. W FL 11 w sumie asio jest mega mało skomplikowane wiec nie mam gdzie sie pobawić
MadBullBeats
Pad6

A dzwięk masz w Fl ogólnie ?
yopietri
Pad2

MadBullBeats wrote:A dzwięk masz w Fl ogólnie ?
Wszystko działa, normalnie git jest tylko że FL nie reaguje na nacisk padów od MPD C=(
MadBullBeats
Pad6

Fpc ma dwa banki A i B a Mpd 3 banki A B i C sprawdz na którym banku masz sample w Fpc ?Napewno nie masz włączonego mute ?Skoro dioda midi na Fl mryga znaczy,że coś nieświadomie zjeeeebałeś,a zrób tak wrzuć na patern jakiś kick snare czy hat i zobacz czy mpd reaguje?
yopietri
Pad2

MadBullBeats wrote:Fpc ma dwa banki A i B a Mpd 3 banki A B i C sprawdz na którym banku masz sample w Fpc ?Napewno nie masz włączonego mute ?Skoro dioda midi na Fl mryga znaczy,że coś nieświadomie zjeeeebałeś,a zrób tak wrzuć na patern jakiś kick snare czy hat i zobacz czy mpd reaguje?
na fejsbuku Ci napisze zaraz
MadBullBeats
Pad6

Może problem jest w płytce której nie otrzymałeś ?Ale przecież Ci działało więc nie wiem...
Post Reply