Jakie znacie i możecie polecić z nietypowych samplerów?
(Nie chciałbym się ograniczać do rozglądania za MPC)
Ensoniq eps16 - Dzięki EasyB za napisanie dawniej o tym sprzecie
Zoom Sampletrak st224 - Dzięki MadBull również za pokazanie tego cacka
Ktoś inny może coś kozackiego pokazać za czym warto się rozglądać?
Pozdrówki 5
Nietypowe Samplery
- kazmisz
- Pad3
Kaoss pad3 procesor efektów sampler, ale bardziej jako dodatek do sprzętów niż jako główna stacja robocza, Roland sp 404sx, chociaż moim zdaniem najwygodniejsze do samplowania jednak są mpcetki albo kontrolery MPC studio, Ren, touch, albo novation maschine
Peace
Peace
- yopietri
- Pad2
Dziękówa 5kazmisz wrote:Kaoss pad3 procesor efektów sampler, ale bardziej jako dodatek do sprzętów niż jako główna stacja robocza, Roland sp 404sx, chociaż moim zdaniem najwygodniejsze do samplowania jednak są mpcetki albo kontrolery MPC studio, Ren, touch, albo novation maschine
Peace
- pietruh
- Pad12
Korg ESX,
Korg electribe sampler 2
Wszystkie Roland SP/MV
Boss SP-202/303
Ensoniq eps z klawiaturką
Roland Fantom / i wszelkie stacje robocze od Korga, Yamahy itd zapewne mają w większości sampler na pokładzie.
Korg electribe sampler 2
Wszystkie Roland SP/MV
Boss SP-202/303
Roland Fantom / i wszelkie stacje robocze od Korga, Yamahy itd zapewne mają w większości sampler na pokładzie.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
- MadBullBeats
- Pad6
Nie szukaj nietypowych samplerów bo szybciej się zniechęcisz do klepania - Mpc lub Ensoniqi są jak dla mnie najlepsze i mają przyjazne interfejsy użytkowania - ale jak szukasz nietypowych to zajrzyj na Vintage Synth i poszukaj Emu Emulatorów i Casio z 2sek.samplingiem 

- yopietri
- Pad2
Dzięki! 5pietruh wrote:Korg ESX,
Korg electribe sampler 2
Wszystkie Roland SP/MV
Boss SP-202/303
Haa Dziękóweczka! 5MadBullBeats wrote:Nie szukaj nietypowych samplerów bo szybciej się zniechęcisz do klepania - Mpc lub Ensoniqi są jak dla mnie najlepsze i mają przyjazne interfejsy użytkowania - ale jak szukasz nietypowych to zajrzyj na Vintage Synth i poszukaj Emu Emulatorów i Casio z 2sek.samplingiem

- MadBullBeats
- Pad6
Młody sprawdz sobie jeszcze Beat Thang jest akurat na Gumtree za 280£ nie wiem czy ktoś miał ale filmików jest dużo na YT to sobie możesz obczaić plus chyba ma wbudowany audio interfejs ale na 100% nie powiem że tak jest,musisz oblukać w specyfikacjach - elo
- yopietri
- Pad2
Dzięki juz sprawdzam. YoMadBullBeats wrote:Młody sprawdz sobie jeszcze Beat Thang jest akurat na Gumtree za 280£ nie wiem czy ktoś miał ale filmików jest dużo na YT to sobie możesz obczaić plus chyba ma wbudowany audio interfejs ale na 100% nie powiem że tak jest,musisz oblukać w specyfikacjach - elo
- DonPadzior
- Admin
robiłem ostatnio Rolanda S330 - myslę że wart obczajki 

I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- MadBullBeats
- Pad6
Rzuć okiem na Akai S20 jest za 120£ na Gumtree 16bitowiec jak i Twoje wymarzone Mpc 2000XL
- MadBullBeats
- Pad6
Jest jeszcze Casio FZ1 za 260£ ale nie wiem jak się na nim pracuje,choć coś podobnego do ensoniqów pewnie
-
- Moderator
Miałem kiedyś Rolanda S550. Wart polecenia sampler. Możliwościami i brzmieniem bije według mnie s950/900 [w sumie to dużo jest 12 bitowców ktore sa lepsze od nich]totepady wrote:robiłem ostatnio Rolanda S330 - myslę że wart obczajki