kazmisz wrote:...Totepady, sorry ze sie wbijam w dyskusje ale po co chlopie jestes tak negatywnie usposobiony do zycia,...
a co negatywnego jest w pisaniu o tym jak jest naprawdę ?
Albo ja jestem nienormalny albo ty żyjesz w jakiejś bańce i nie widzisz co się dzieje

.
Powiedz mi gdzie napisałem coś źle ? bo nie rozumiem

Naprawdę uważasz że powinienem siedzieć tu i organizować wam zabawy i konkursy bo wam samym się nie chce ? może jeszcze powinniśmy wam skołować nagrody w postaci darmowych MP za pierwsze trzy miejsca ? To jest FORUM - platforma do wymiany informacji i poglądów a niestety nie znajdziesz tu nic oprócz linków do SC bo ludzie są zbyt leniwi żeby dać coś od siebie a oczekują odpowiedzi na pytania rodem z pierwszej strony manuala w trybie natychmiastowym, jesteś na tym forum od nieco ponad roku - nie wiesz jak było wcześniej. Stary ja nie mam negatywnego nastawienia do tego forum czy mojego życia, wręcz przeciwnie - wiedzie mi się całkiem zajebiście a mozna by powiedzieć nawet lepiej niż to sobie zakładałem na początku roku. Dokładnie w tym momencie siedzę sobie w ogrodzie, jarając sobie splifa popijając go browarem, ciesząc się zajebistą pogodą i słuchając bumbapów o które tak sie spuściłeś tylko dlatego że nie potrafisz czytać między wierszami. Nie wiem co będzie jutro - może wyląduje w Sopocie, może w Hiszpanii albo Białorusi - nie wiem, nie mam planów na najbliższe trzy tygodnie i jest mi z tym zajebiście

. Co do umierania forów to akurat znam kilka forów które w przeciwieństwie do twoich obserwacji mają się dobrze a nawet można by powiedzieć że "kwitną" i jakoś tam problemów nie ma bo ludzie sami potrafią sobie znaleźć zajęcie czy temat do rozmów (niekoniecznie związany z nurtem przewodnim danego forum) - to samo tyczy się forów zagranicznych.
Co do separacji forum pod kątem muzycznym to od razu na starcie mogę wam powiedzieć że to nie wypali, tak samo jak shoutbox którego temat był już wałkowany setki razy ale "znów nikt tego nie sprawdził". Shoutbox będzie momentalnie zawalony linkami do SC albo spamem a segregacja muzyczna nie ma sensu z prostego powodu - nikt z poza bumbapowego kręgu już tu nie wchodzi ze względu na sposób w jaki takie osoby są traktowane na tym forum. Powedz mi gdzie się podziali ludzie tacy jak roon, carl rag, odme czy kilku innych ogarów którzy wymiękli po kilku postach tutaj widząc poziom merytoryczny tego forum ? Tak jak wspomniałem wcześniej - nikt wam nie każe być jakimś omnibusem i znać się na wszystkim oraz mieć szerokie pojęcie w dziedzinie psychoakustyki ale nie oskarżajcie administracji o nikski poziom merytoryczny tego forum bo to WY JESTEŚCIE WSPÓŁTWÓRCAMI TEGO FORUM I TO WY GO TWORZYCIE.
Ja postaram się znależć trochę czasu w moim jakże wielce negatywnym i strasznie napiętym harmongramie i naszkicować jakąś reorganizację tego forum a póki co idę się chillować dalej. PISS
EDIT:
jeżeli ktoś jeszcze uważa że jest to temat ze spinami to powinien pomyśleć przez chwilę bo bez takich tematów pozostanie mu wygooglować sobie znaczenie słowa "echo chamber" w odniesieniu do swoich osobistych poglądów
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.