Mało się dzieje

czyli pierdzioszenie o szopenie
yopietri
Pad2

Siema, nie sądzicie że strasznie mało dzieje się powoli? :/
Można by poruszyć w końcu troszkę do przodu coś :D
pozdrówki
MadBullBeats
Pad6

W dziale sprzedam dzieje się dużo ;D ,i to tyle,nie ma promocji tak jak już było pisane milion razy i to jest główna przyczyna,gdyby np.stworzyć forumowego instagrama tam repostować nagrywki ludzi z forum newsy ciekawostki itd, coś myślę by ruszyło,to tylko jedna forma promocji,znaleźli by się i ludzie co chcieli by pobawić się w homeworki,a skąd ma ktoś wiedzieć o jakiś battlach jak tu zaglądają tylko te same mordy,na fb nic info ...
pietruh
Pad12

Takie gadanie
>ktoś coś
Jak macie pomysł, propozycje to uderzajcie do kogoś z administracji [najlepiej dudi bo tu już by była ostateczna decyzja] z pomysłem albo najlepiej z chęcią jego zrealizowania.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
MadBullBeats
Pad6

Uderzałem do dudiego wielokrotnie - nie gadanie a prawda
pietruh
Pad12

W takim razie najwyraźniej stwierdził, że pomysł zły albo nie potrzebny. Gdyby był dobry i wykonalny pomysł to by był wykonany na pewno.
Dream about joining in
MadBullBeats
Pad6

Niepotrzebny pisze się razem,stwierdził,że pomysł dobry tylko z czasem u niego kiepsko jak to dudi i tyle reszty nie muszę pisać,pietruh nie wypowiadaj się za dudiego bo nawet palcem nie kiwnołeś żeby coś ogarnąć,zostałeś adminem to się wysil i wymyśl coś mądralo żeby się działo,bo narazie to lipa wchooooooooooyyyyy - ps.pisz z sensem jak możesz :niepewny:
pietruh
Pad12

Jako moderator wchodzę kilka razy dziennie na forum i pilnuję żeby tematy były w odpowiednich działach i temu podobnych spraw - więc swoje robię.
Są utworzone odpowiednie działy gdzie możecie tworzyć homeworki, bitwy i tego typu zabawy.
Jeśli chodzi o samą reklamę, to jest to co jakiś czas robione i naturalnym jest, że udział w grach forumowych biorą głównie forumowicze.
Mnie [tylko i wyłącznie moje zdanie!] irytują osoby które wchodzą, mają 2 posty z czego 1 to jakiś beat "do oceny" a drugi to zgłoszenie do ligi bitów.

Z nadchodzących rzeczy;
-jest homework i zgaduję, że zaraz po nim pojawi się następny
-kolejna forumowa składanka - na pewno będzie, sam nie wiem kiedy, dudi i ryba ogarniają pewne kwestie od jakiegoś czasu

A zakładanie instagrama i zbieranie ludzi na ślepo lickujących zdjęcia to [jak dla mnie!] bezsens. Jeżeli ktoś szuka forum o MPCtkach to znajdzie nas na bank i zostanie jeżeli ta forma forum mu się spodoba. Niestety ludzie przerzucają się na facebooka z for i pewnie się to nie zmieni. Jeden by wszystkimi rządzić.
Dream about joining in
MadBullBeats
Pad6

Nie chodzi o lajkowanie,nieważne...nie chce mi się pisać - pozdro
czarnobrody
Pad4

Panowie, bez spin ;)

Też uważam tak jak moi przedmówcy, że ostatnimi czasy na forum nie dzieje się zbyt wiele. Często wchodzę tutaj aby czegoś się dowiedzieć/pomóc jeśli mogę, ale ostatnio mało tego wszystkeigo. Stąd moja inicjatywa z HW15. Ogółem jakby coś było do zorganizowania na forum to chętnie zgłaszam się do pomocy :)

Pomysł z instagramem mi się podoba, to nawet mogłoby nas nawzajem motywować do klejenia bitów i dzielenia się efektami z innymi, już nie mówiąc o osobach, które w posty będą wchodziły przypadkiem i także łapały zajawkę.

Kiedyś był tutaj świetny pomysł odpalenia MPC beatbattle we Wrocławiu ale niestety chyba nic z tego nie wyszło. Nie mówię, że ktoś miałby się tu podejmować organizacji czegoś takiego, ale chociażby jakiś meeting userów, cokolwiek. Na pewno byłoby to urozmaicenie i swego rodzaju atrakcja. Możnaby też w celu promocji forum zorganizować taki "koncert" użytkowników + może jakiś niszowych wersomiotaczy. Na to oczywiście trzeba mieć siano, ale myślę, że sponsorzy na pewno by się jacyś znaleźli po jakimś czasie.

Oprócz tego wszystkiego brakuje mi tutaj artykułów użytkowników dotyczących bitoklepania czy też samych maszyn. Sam bym mógł się za coś takiego zabrać, ale obawiam się, że przy moim obecnym stanie wiedzy zostałbym raczej wyśmiany ><

Na koniec chciałbym dodać, iż uzyskałem wiele cennych rad na tym forum, co niewątpliwie pomogło mi się rozwinąć w odpowiednim kierunku. Forum jest mega, tylko potrzeba mu teraz jakiegoś "kopa".

Pozdro
https://soundcloud.com/czarnobrody
sp 404 ninjah
DonPadzior
Admin

Moim zdaniem problem jest taki iż właśnie piszecie na forum które z założenia jest forum UKIERUNKOWANYM (jak sama nazwa wskazuje) w stronę MPC które - nie czarujmy się - w dzisiejszych czasach nie jest szczytem zaawansowania technologicznego i z każdym upływającym dniem ich rola jest coraz mniejsza i coraz łatwiej zastąpialna(?) przez różnorakie wtyczki czy chociażby inny sprzęt. W związku z tym forum jako takie z dnia na dzień coraz bardziej dryfuje w stronę hipsterskiej porównywarki penisów aniżeli kopalni wiedzy ponieważ ilość możliwych tematów do poruszenia została już milion razy przewałkowana i wyeksploatowana do granic możliwości, a ogólny poziom wiedzy, znajomości sprzętu czy chociażby chęci "podjęcia ryzyka" i poeksperymentowania na własną rękę sięga poziomu mułu albo nawet głębiej. Z tego samego powodu coraz rzadziej widać na tym forum mordy które są naprawde ogarnięte i które można policzyć na palcach dwóch rąk. Z perspektywy takiego "ogara" nie ma sensu wchodzić na forum i marnować 15 minut z życia na wyskrobanie posta o tym jak !@#$%^&* zmienić kontrast na wyświetlaczu albo jak podłączyć gramofon do mixera (co de facto jest zawsze opisane w formie obrazkowej na trzeciej stronie każdego manuala - druga to z reguły spis treści albo info o porażeniu prądem). Sorry ale od dawien dawna nie widzę szans na utrzymanie tego forum na powierzchni bez gruntownej przebudowy (na co nikt nie ma czasu) lub zmianie ukierunkowania forum z forum gł. bumbapowo hipoperskiego szamba na bardziej ogólne forum dot. produkcji lub sprzętu. Tak jak wspomniałem wcześniej bez jakichś bardziej ogarniętych osób to forum długo nie uciągnie a te są odstraszane żenującym poziomem tych największych krzykaczy i nie pomogą wam tu żadne homeworki, ligi bitów srytów czy innych periodycznych podskakiwajek dopóki jako taki poziom merytoryczny tego forum nie pójdzie w górę. Niestetu bez tych ogarniętych mord pozostają tu tylko ludzie którzy w życiu nie mieli jaj żeby sprawdzić co się stanie gdy podłączych MIDI OUT do MIDI IN tej samej maszyny i co można z tym fantem zrobić czy chociażby jak zachowuje się MP w momencie skrócenia próbki do np. dwóch sampli i zloopowania jej (niektórzy nawet nie ogarniają o jakich samplach piszę).

podsumowując: tiaaa.... wrzućcie se jeszcze jeden "bit" na instagrama, nagrany telefonem bo telefon daje ten "lo fi sound" i podlinkujcie go tutaj może to uratuje to forum od zagłady.

Sorry za taki trochę kontrowersyjny wpis ale nadal będe tu wpadał przynajmniej kilka razy w tygodniu lecz bez zamiaru pisania czegokolwiek a jedynie jako takiej moderacji...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
piotrek
Pad2

Jeśli moderator ma takie negatywne nastawienie, to może rzeczywiście są małe szanse na to że coś się zacznie dziać. Ale z drugiej strony wszystko w naszych rękach pany! Robimy mpc forum rhythm roulette i wtedy się zacznie dziać :D
MARKOWY
Zwycięzca Ligi Bitów

Z jednej strony.. skoro forum tylko (głównie) o MPC to nie dziwmy sie, to dzis niszowy sprzęt, zainteresowanie tym średnie, sprzęt raczej dla wybranych. Z drugiej strony.. nie jest to jakiś szeroki temat, bo o czym można tak codziennie namiętnie pisać. To po prostu narzędzie do wyrażania kreatywności kierownika tej maszyny, więc w dalszym ciągu podłożem jest produkcja.
A propo produkcji, w temacie dot. swojej muzyki uważam, że każdy powinien mieć swój temat (jak opisy sprzętu) i w nim wrzucać swoje kawałki, bo bałagan jest okrutny. To tak przy okazji, co już dawno mnie trapiło..
A FB niby przejmuje władze nad forami, ale fb mpc to już w ogóle świeci pustkami, fakt może dlatego że tylko można komentować a nie frywolnie pisać.
Ja zaglądam tu praktycznie codziennie, tak czy siak :)
https://soundcloud.com/markowe-bity" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DonPadzior
Admin

piotrek wrote:Jeśli moderator ma takie negatywne nastawienie, to może rzeczywiście są małe szanse na to że coś się zacznie dziać. Ale z drugiej strony wszystko w naszych rękach pany! Robimy mpc forum rhythm roulette i wtedy się zacznie dziać :D
To nie jest negatywne nastawienie ani nie ma nic wspólnego z byciem Modem, Adminem, Właścicielem, szambonurkiem, tajnym esbekiem czy sprzedawcą koki, to jest zwykłe, trzeźwe spojrzenie na sprawę i tyle. To samo napisałbym gdybym miał ten portal na własność i to samo napisałbym gdyby to forum miało 50 milionów uzytkowników a wszystko to z prostej przyczyny:
niegdzie w regulaminie nie jest napisane że będąc modem na tym forum, wracając po 8 godzinach roboty mam umalować pysk, założyć czapeczkę klauna i żonglować piłeczkami w trosce o zapewnienie wam rozrywki bo tak jak wspomniałeś to jest wasze zadanie - ja czy pietruh dudi czy rybson, mamy za zadanie utrzymać tą platformę w stanie który pozwala na bezproblemowe korzystanie z niej, czyli my mamy posprzątać wam piaskownicę a to jak się w niej bawicie to nie nasza brocha. Nie rozumiem dlaczego mamy byc obarczani brzemiem waszego braku kreatywności i jeszcze ponosić za to odpowiedzialność. Na swoim kanale YT mam dobrych 20-30 niepublicznych filmików, tutoriali i innych tematycznych pierdół, które dostępne są tylko na tym forum. Tylko na tym forum za darmo udostępniłem całą moją kolekcję darmowych i płatnych e-book'ów które zbierałem przez prawie (a może ponad) dekadę tylko po to żeby w zamian dostać prośbę o reupload bo dropbox który opłacałem z mojej kieszeni wygasł. Większość postów TLDR na tym forum jest mojej roboty więc pomimo tego iż jest to niszowe forum które powoli zdycha, nie czuję żebym miał do niego negatywne nastawienie. Na koniec tylko jedno pytanie (którego nie bierz zbyt osobiście) - JAKI TY MIAŁEŚ WKŁAD W TO FORUM ???
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
kazmisz
Pad3

Totepady, sorry ze sie wbijam w dyskusje ale po co chlopie jestes tak negatywnie usposobiony do zycia, moze faktycznie ch##owo ze forum jest typowo boom bap ale ma swoj klimat i po co ten klimat zabijać , z obserwacji innych forum o podobnej tematyce zauwazylem ze wiekszosc ma tez problem z umieraniem, nie wiem czy to problem z fb czy innymi portalami spolecznosciowymi bo nie uzywam ale napewno cos wypiera normalne fora , mowiac szczerze wchodze tutaj codziennie z sentyntymentu i klimatu i gdyby bylo tutaj codziennie sto postow, a klimat by zginal to osobobiscie bym nie goscil tu, takze streszczajac sytuację: dużo postów sensownych: tak, klimat: tak.

Ps. Pozdro i ludzie wyluzujcie bo hobby i pasja jak MPC to jest sprawa która powinna łączyć, a nie dzielić.
czarnobrody
Pad4

kazmisz wrote:Ps. Pozdro i ludzie wyluzujcie bo hobby i pasja jak MPC to jest sprawa która powinna łączyć, a nie dzielić.
polać mu!
https://soundcloud.com/czarnobrody
sp 404 ninjah
yopietri
Pad2

Po przeczytaniu wypowiedzi @ttp
może faktycznie więcej kreatywności ze strony userów (w tym mnie) by się przydało,
pis joł wszystkim bo burdel spinowy się robi, miłego wieczoru
kazmisz
Pad3

Kreatywność jak najbardziej ale spiny i separacja od wszystkiego to też nie jest wyjscie, może przydałaby się segregacja jakas nowa na forum, że np na gatunki muzyczne bo mpc to nie tylko boom bap, może przydałaby się nowe działy np. na recenzje z nowym sprzętem , nie tylko Beat maszynami, może przydałby się też jakiś shoutbox żeby czasem pogadać o !@#$%^&* w gronie formowych, to pewnie nie jest żadne wyjscie ale myślę, że byłoby ciekawiej.
AdeRbeats
Pad2

kazmisz wrote:może przydałby się też jakiś shoutbox żeby czasem pogadać o !@#$%^&* w gronie formowych, to pewnie nie jest żadne wyjscie ale myślę, że byłoby ciekawiej.
Ooo! Dobrze gadasz! :D jestem całym sobą za :D
DonPadzior
Admin

kazmisz wrote:...Totepady, sorry ze sie wbijam w dyskusje ale po co chlopie jestes tak negatywnie usposobiony do zycia,...
a co negatywnego jest w pisaniu o tym jak jest naprawdę ?
Albo ja jestem nienormalny albo ty żyjesz w jakiejś bańce i nie widzisz co się dzieje :/.
Powiedz mi gdzie napisałem coś źle ? bo nie rozumiem :/ Naprawdę uważasz że powinienem siedzieć tu i organizować wam zabawy i konkursy bo wam samym się nie chce ? może jeszcze powinniśmy wam skołować nagrody w postaci darmowych MP za pierwsze trzy miejsca ? To jest FORUM - platforma do wymiany informacji i poglądów a niestety nie znajdziesz tu nic oprócz linków do SC bo ludzie są zbyt leniwi żeby dać coś od siebie a oczekują odpowiedzi na pytania rodem z pierwszej strony manuala w trybie natychmiastowym, jesteś na tym forum od nieco ponad roku - nie wiesz jak było wcześniej. Stary ja nie mam negatywnego nastawienia do tego forum czy mojego życia, wręcz przeciwnie - wiedzie mi się całkiem zajebiście a mozna by powiedzieć nawet lepiej niż to sobie zakładałem na początku roku. Dokładnie w tym momencie siedzę sobie w ogrodzie, jarając sobie splifa popijając go browarem, ciesząc się zajebistą pogodą i słuchając bumbapów o które tak sie spuściłeś tylko dlatego że nie potrafisz czytać między wierszami. Nie wiem co będzie jutro - może wyląduje w Sopocie, może w Hiszpanii albo Białorusi - nie wiem, nie mam planów na najbliższe trzy tygodnie i jest mi z tym zajebiście :D :D :D. Co do umierania forów to akurat znam kilka forów które w przeciwieństwie do twoich obserwacji mają się dobrze a nawet można by powiedzieć że "kwitną" i jakoś tam problemów nie ma bo ludzie sami potrafią sobie znaleźć zajęcie czy temat do rozmów (niekoniecznie związany z nurtem przewodnim danego forum) - to samo tyczy się forów zagranicznych.

Co do separacji forum pod kątem muzycznym to od razu na starcie mogę wam powiedzieć że to nie wypali, tak samo jak shoutbox którego temat był już wałkowany setki razy ale "znów nikt tego nie sprawdził". Shoutbox będzie momentalnie zawalony linkami do SC albo spamem a segregacja muzyczna nie ma sensu z prostego powodu - nikt z poza bumbapowego kręgu już tu nie wchodzi ze względu na sposób w jaki takie osoby są traktowane na tym forum. Powedz mi gdzie się podziali ludzie tacy jak roon, carl rag, odme czy kilku innych ogarów którzy wymiękli po kilku postach tutaj widząc poziom merytoryczny tego forum ? Tak jak wspomniałem wcześniej - nikt wam nie każe być jakimś omnibusem i znać się na wszystkim oraz mieć szerokie pojęcie w dziedzinie psychoakustyki ale nie oskarżajcie administracji o nikski poziom merytoryczny tego forum bo to WY JESTEŚCIE WSPÓŁTWÓRCAMI TEGO FORUM I TO WY GO TWORZYCIE.
Ja postaram się znależć trochę czasu w moim jakże wielce negatywnym i strasznie napiętym harmongramie i naszkicować jakąś reorganizację tego forum a póki co idę się chillować dalej. PISS
Image

EDIT:
jeżeli ktoś jeszcze uważa że jest to temat ze spinami to powinien pomyśleć przez chwilę bo bez takich tematów pozostanie mu wygooglować sobie znaczenie słowa "echo chamber" w odniesieniu do swoich osobistych poglądów
yopietri
Pad2

yo
Post Reply