Siemandeiro mordeczki. Przymierzam się do zakupu uroczego rolanda sp 404, jednak chciałbym najpierw poznać opinie o tym sprzęciku. Ma może ktoś to cacko/miał z nim styczność i może się wypowiedzieć? Chcę go kupić głównie ze względu na niepowtarzalny efekt lo-fi
Dodatkowe pytanka:
Ma toto mute group?
Jeśli nie sp 404 to co innego, podobnego?
Pozdrówki
rolandzio sp 404
- czarnobrody
- Pad4
https://soundcloud.com/czarnobrody
sp 404 ninjah
sp 404 ninjah
-
- Moderator
Z tego co pamiętam to 404ka nie ma mute group ale możesz to ominąć mutując sample w trybie bramkowym. Co do alternatyw 404 to masz mpc 500 które ma znacznie większe możliwości, NI Maschine [aczkolwiek ta opcja wymaga komputera ale to pewnie juz wiesz] czy np Yamaha SU200. Jeżeli ma być to "mobilny" sampler to raczej wybrałbym mpc 500.
- MadBullBeats
- Pad6
Mpc500 alternatywą ? Nie zgodzę się z tym wogóle.Sp303 404 to trudne samplery i workflow na nich wygląda inaczej niż na Akai - efekty mają kozackie a lofi używa się ze względu na ograniczoną pamięć,możesz to sobie zespolić z Mpc - ogółem jak już uda zrobić Ci się biciwo to pogratulować - Sprawdz sobie Zoom Sampletrack 224 jak już szukasz czegoś podobnego i alternatywnego - elo
-
- Moderator
A czemu nie? Patrzac na ceny obydwóch samplerów i możliwości to 500tka bije na łeb 404 od Rolanda pod nie mal każdym względem [efekty, workflow, sekwencer no i midi in/out podczas kiedy 404 ma tylko out] wraz z obsługą. Jedyne w czym lepsza jest 404 od mpc to te Lo Fi ktore lepiej brzmi na Rolandzie 404.
- czarnobrody
- Pad4
A na choooy mi 500? Nie no żeby było jasne, mam MPC 1000 i nie zamierzam się go pozbyć, możliwości ma chyba dużo większe niż pińćset Chciałbym, tak jak to pisze Madbull, zespolić tego małego poczciwca z moim 1k i naqqqurwiać w sample efektami. Zależy mi głównie na efekcie lo-fi
Madzik, ten sampletrak też fajny, teraz będę miał zagwozdkę Szkoda tylko, że nie mogę go znaleźć na żadnym portalu aukcyjnym
Madzik, ten sampletrak też fajny, teraz będę miał zagwozdkę Szkoda tylko, że nie mogę go znaleźć na żadnym portalu aukcyjnym
sp 404 ninjah
sp 404 ninjah
- MadBullBeats
- Pad6
Ja bym brał sp404 może z czasem też kupię,tylko są dwie wersje zwykła i chyba sx o ile pamiętam,musisz zobaczyć w specyfikacjach ocb,tak czy siak daj znać jak już kupisz i jak wrażenia - powodzenia ... a i możesz sobie obczaić na insta czy yt gościa mz boom bap
- czarnobrody
- Pad4
Z tego co czytałem to to całe sx to generalnie jakiś niewypał no i przede wszystkim jest o jakiegoś tysiaka droższe. Dzięki z info w każdym razie ziomy jak zakupię to dam znać, może nawet jakiś filmik nakręcę jak będę miał chwilę.
Typka obczaje, jak lubisz takie klimaty to wbij na soundclouda albo jutuba MUJO, choć pewnie go znasz
Typka obczaje, jak lubisz takie klimaty to wbij na soundclouda albo jutuba MUJO, choć pewnie go znasz
sp 404 ninjah
sp 404 ninjah