Mam problem

czyli pierdzioszenie o szopenie
Zablokowany
dzolfred
Padawan

Witam niedawno kupilem sobie mpc studio professional takie jak tutaj ---> https://www.google.pl/search?q=akai+mpc ... fRgLfdM%3A mialbym kilka pytan jesli moglby mi ktos pomoc to byloby super. Pierwsze to jak zrobic zeby zwiekszyc wielkosc piosenki ? drugie pytanie jak kroi sie bity na sample ?
Awatar użytkownika
AdeRbeats
Pad2

dzolfred pisze:Witam niedawno kupilem sobie mpc studio professional takie jak tutaj ---> https://www.google.pl/search?q=akai+mpc ... fRgLfdM%3A mialbym kilka pytan jesli moglby mi ktos pomoc to byloby super. Pierwsze to jak zrobic zeby zwiekszyc wielkosc piosenki ? drugie pytanie jak kroi sie bity na sample ?
Nie uważasz, że od pewnych rzeczy jest instrukcja? Nikt nie poda Ci tak prostych spraw na tacy....
LostInDigital

Za każdym razem jak mam sobie sprawić coś nowego (niekoniecznie nawet związanego z tematyką tego forum - ogólnie jest to tak zwana "dobra praktyka") to się zastanawiam do czego to konkretnie potrzebuję, co chce tym czymś zdziałać, a potem szukam instrukcji obsługi "na internetach" czy to co chce zrobić to w ogóle jest możliwe i w jaki sposób to się wykonuje... Dobra praktyka.. Takie hasło jak japońskie 5S. Wtedy dopiero to coś kupuję ;-). To o co pytasz to musi być w instrukcji. Zazwyczaj obsługa narzędzi ukierunkowanych na dany cel zapewnia wykonywanie podstawowych czynności intuicyjnie ale to trzeba znać już jakieś urządzenie tego rodzaju lub właśnie instrukcję. To są własnie podstawowe czynności. Krojenie "bitów na sample" to nie jest proces skomplikowany ale też musisz siąść do tego wiedząc co chcesz uzyskać.. Możesz pociąć równo z automatu rytmicznie, możesz pociąć po swojemu. Masz różnego rodzaju opcje przy cięciu (nie mam studio ale piszę na zasadzie działania innych podobnych samplerów softowych). potem masz różne opcje playbacku tych pociętych i przypisanych pod pady sampli. Różnie to się nazywa w zależności od wydawcy ale wszystko to to samo. Tego nikt Ci nie wyjaśni, bo nie wiemy co chcesz i jak pociąć. Czytaj instrukcję i ćwicz. Sam dojdziesz do tego kiedy czego potrzebujesz... albo zaraz pojawi się na giełdzie kolejne mpc studio ;-)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Nie ten dział, a reszta jak wyżej

Obrazek
Zablokowany