Dzien dobry wszystkim. Mam problem i nie wiem jak go rozwiazac. Mam podlaczony pod mpc2500 syntezator novation mininova. Podlaczenie mam przez midi (out in) i grubymi jackami record in (prawy i lewy) . Problem polega na tym ze kiedy nagrywam sekwencje to wszystko ladnie gra ale kiedy wchodze w tryb SONG i wciskam play to gra tylko perkusja i hihety a dzwieki z syntezatora nie graja wcale. Dodam ze nagrywam syntezator na trackach 61-64 bo chyba one sa przeznaczone do tego i nawet jak wylacze syntezator to dzwieki sa nagrane na mpc. Czy ktos z was mogl by mi pomoc drodzy forumowicze?
Drugie pytanie przy okazji... Czy moge nagrywac na trackach od 1-60 czy musze koniecznie na 61-64 bo w sumie to nie wygodne. Wiem ze mozna na wszystkich trackach ale w oknie glownym ustawiam na midi, A1 i program off, wszystko sie ladnie nagrywa ale kiedy zmienie kolejny track i zmienie sobie dzwiek w syntezatorze to poprzedni track zmienia sie na ten nowy dzwiek i kiedy wylacze syntezator, dzwiek z tracku tez znika. W tracku 61-64 tego problemu nie ma. Pozdrawiam i milego dnia wszystkim
Input thru syntezator, problem w trybie SONG
- DonPadzior
- Admin
bo direct record jest tylko na tych czterech trackach reszta tracków nagrywa tylko midi więc logiczne jest że jak zmienisz patch w syntezatorze który jest...ermm...ekhmm (jak jest po polskiemu mono timbral ?) to nuty beda odgrywać aktualny patch...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
OK rozumiem a co z tym trybem SONG? Co moge zrobic zeby nagrania ktore normalnie slychac w glownym oknie mpc to w trybie song nagranych dzwiekow na trakach 61- 64nie slychac?