Mono/poly/mute group

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
SOI
Padawan

http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=18&t=266" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Czytalem ten post.Napisane jest ze aby sample przycinaly sie wzajemnie albo nie przeszkadzały sobie trzeba je grupować ale nie wiem jak.Gram samplami z jednego programu potem na nastepnym tracku gram z tego samego programu (sampla) przejscia i zaczyna sie problem.A jeszcze wieksza kaszanka sie robi jak stworze nastepny program z basem i nawet nie moge go zagrac bo reszta trackow tnie mi grany bas po kazdym naciscnieciu padow.To czyli cały track ma byc oddzielna grupą?Ponadto gdy zrobie perke i zagram sampla ( 4 oddzielne tracki ) to gdy to puszcze to niby jest ok ale jak wlacze STOP to grane sa jeszcze farfocle z granych dzwiekow.Tak jakby nie dzialalo cut it self i grala tą niepotrzebna resztke sampla.Mozna w trimie rowniutko uciac tak zeby gralo tylko to co potrzeba po wcisnieciu pada ale po co...Moze jak ktos sie wypowie jeszcze raz to dotrze do mnie jak stosowac udogodnienia typu mono,poly,mute group.

Wszystkie programy dac na poly zeby tracki sie nie gryzly a pady w poszczegolnych programach dac na mono zeby sie wzajemnie przycinaly ?
beatshowbrothers

Normalnie kiedy uderzysz w pad kiedy inny pad jest odtwarzany to dźwięki się nakładają. Żeby zatrzymać odtwarzanie pada kiedy uderzysz w inny pad możesz ustawić grupę wyciszenia lub użyć funkcji Mute target.

Teraz różnice miedzy Mute groups [grupy wyciszenia] i Mute target.

W grupach ustawiasz kilka sampli które będą się wzajemnie przycinały. Natomiast używając funkcji Mute target możesz ustawić “aby zatrzymać pad A02, uderzając pad A01, ale nie zatrzymywać pada A01 uderzając pad A02”.

Ogólnie temat trochę skomplikowany ale do ogarnięcia z instrukcją w ręku. Prześle ci mailem fragmenty z polskiej insrukcjii gdzie opisane jest co i jak
SOI
Padawan

Będę wdzięczny ( :
ODPOWIEDZ